Риба буде м'якою та дуже ніжною. Томати ідеально підкреслять її смак.
Хек по-середземноморськи
- Час: 37 хвилин
- Порцій: 7
Інгредієнти:
– 700 грамів хека;
– половина червоного болгарського перцю;
– половина жовтого болгарського перцю;
– 1 цибуля;
– 3 зубчики часнику;
– 50 грамів чорних оливок без кісточок;
– 50 грамів зелених оливок;
– 0,5 чайної ложки копченої паприки;
– 1 чайна ложка гострої паприки;
– 300 грамів томатів;
– 0,5 чайної ложки розмарину;
– 100 мілілітрів води;
– петрушка до смаку;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– сіль до смаку;
– половина лимона.
Приготування:
- Хек почистьте та відділіть філе. Поріжте його порційними шматочками.
- Цибулю почистьте і наріжте пір'ям. Часник теж почистьте і подрібніть. Перець почистьте та наріжте довгими шматками. Томати дрібно наріжте.
- На середньому вогні розігрійте пательню з оливковою олією. Викладіть цибулю і перець, присоліть і готуйте, доки вони не стануть напівпрозорими та злегка підрум'яненими по краях.
- Потім всипте часник і мелену паприку, обсмажуйте ще протягом 2 хвилин. Після цього додайте оливки, дрібно нарізані помідори та 100 мілілітрів води. Тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.
- Далі перекладіть овочі у жаростійку форму, зверху викладіть хек, трошки присоліть.
- Запікайте у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин. Готову страву притрусіть подрібненою петрушкою.
Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичні італійські ньоки з грибами та беконом.