Глава МЗС закликав союзників збивати російські дрони
Глава МЗС закликав союзників збивати російські дрони

Глава МЗС закликав союзників збивати російські дрони


Україна потребує конкретних дій союзників – колективного рішення використовувати протиповітряну оборону партнерів для збиття російських ракет і дронів.

Новопризначений міністр закордонних справ Андрій Сибіга закликав партнерів та союзників України “діяти” після інцидентів з російськими дронами на території Румунії і Латвії. Про це він на платформі X у неділю, 8 вересня.

Сьогодні російські дрони порушили повітряний простір Румунії та Латвії. Це нагадування: агресивні дії РФ виходять за межі України. Колективною відповіддю союзників має бути максимальна підтримка України зараз, щоб покласти край агресії РФ, захистити життя і зберегти мир у Європі

— Andrii Sybiha ???????? (@andrii_sybiha)

“Сьогодні російські дрони порушили повітряний простір Румунії та Латвії. Це нагадування: агресивні дії РФ виходять за межі України. Колективною відповіддю союзників має бути максимальна підтримка України зараз, щоб покласти край агресії РФ, захистити життя і зберегти мир у Європі”, – зазначив Сибіга.

Для цього, додав він, Україна потребує конкретних дій союзників – колективного рішення використовувати протиповітряну оборону партнерів для збиття російських ракет і дронів над Україною, сильнішої і швидшої військової допомоги українським воїнам, зняття обмежень на використання зброї Україною.

“Дійте зараз. Країна, що захищається від агресії відповідно до статті 51 Статуту ООН, не може бути обмежена у захисті. Міжнародне право дозволяє Україні завдавати ударів по законних військових цілях на території РФ. Дозвольте Україні бити у відповідь і захистити життя”, – закликав Сибіга.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада призначила першого заступника глави МЗС Андрія Сибігу главою МЗС замість Дмитра Кулеби, який напередодні написав заяву про звільнення і був відправлений у відставку раніше того самого дня. Кандидатуру Сибіги офіційно висунув президент України Володимир Зеленський.

Згодом Сибіга заявив, що політика щодо українців за кордоном зміниться.



Теги по теме
Украина МИД Украины
Источник материала
loader
loader