DS Automobiles відродив знаменитий французький спорткар
DS Automobiles відродив знаменитий французький спорткар

DS Automobiles відродив знаменитий французький спорткар

Компанія DS Automobiles відзначає десяту річницю і на честь цієї події побудувала сучасну версію знаменитого спорткара Citroen SM, виробництво якого припинили в 1975 році.

Авангардний концепт-кар отримав назву SM Tribute. За розмірами він повторює оригінальну модель, також схожий на неї стилістично. Низькопрофільне купе, пофарбоване в золотисто-чорний колір, отримало довгий капот, прикриті обтічниками 22-дюймові задні колеса, стрілоподібну задню стійку і панорамне скло на кормі. На місці решітки радіатора збережено прозору вставку, яку доповнили інноваційними фарами.

DS Automobiles відродив знаменитий французький спорткар - Фото 1

Ретро-стиль продовжується і в салоні SM Tribute. Дизайнери DS на чолі з Тьєррі Метрозом встановили в ньому ребристі сидіння у формі гамака та панель приладів, що повторює контури оригіналу. Всі ці деталі відмінно поєднуються з сучасними великими екранами, яких в оснащення включили аж три. Один із них встановили на кермі.

DS Automobiles відродив знаменитий французький спорткар - Фото 2

Сидіння SM Tribute обтягнуті на зразок оригінального SM, але в обробці використані якісніші матеріали, а саме висококласна шкіра та алькантара, які доповнюють вставки з дерева. Цей шоу-кар електрифікований, але параметри силової установки не повідомляються. Оригінальний SM 1970 поставлявся з 2,7-літровим V6, який запозичив у Maserati.

На жаль, шансів, що DS запустить SM Tribute у виробництво у такому вигляді, немає. Однак деякі ідеї, реалізовані на концепті, цілком можуть знайти застосування у майбутніх проектах марки.

/
DS Automobiles відродив знаменитий французький спорткар - Фото 3
DS Automobiles відродив знаменитий французький спорткар - Фото 4
DS Automobiles відродив знаменитий французький спорткар - Фото 5
DS Automobiles відродив знаменитий французький спорткар - Фото 6
DS Automobiles відродив знаменитий французький спорткар - Фото 7
Источник материала
loader
loader