Новий міністр агрополітики закликав фермерів розвивати переробку продукції
Новий міністр агрополітики закликав фермерів розвивати переробку продукції

Новий міністр агрополітики закликав фермерів розвивати переробку продукції

Міністерство агрополітики України закликає фермерів займатись переробкою: саме завдяки їй можна стабілізувати ситуацію на аграрному ринку.

Про це міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль сказав під час робочої поїздки до Запоріжжя, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу.

“Закликаю аграріїв думати про переробку. Якщо Україна не перейде в агроіндустріалізацію, ми не отримаємо того прориву, який можемо, на міжнародній арені торгівлі продуктами харчування. Закликаю фермерів брати фінансування в державних та комерційних банках, користуватись програмою 5-7-9% і йти в переробку, бо додана вартість в переробленій тонні зерна набагато вище, ніж просто в тонні зерна”, - сказав він.

Новий міністр агрополітики закликав фермерів розвивати переробку продукції - Фото 1

Міністр також додав, що важливо збалансувати ринок вирощування продукції, ринок переробки і продажу готових харчових продуктів.

“Саме в переробці ми бачимо стабілізацію ринку. Чим більша індустріалізація, тим сильніша агрогалузь”, - додав міністр.

Це перша робоча поїздка Віталія Коваля до Запоріжжя на посаді міністра. Він зустрівся з аграріями. Зокрема говорили про розмінування земель, компенсації за землі, на яких ведеться будівництво фортифікаційних споруд, кредитування та інше.

Новий міністр агрополітики закликав фермерів розвивати переробку продукції - Фото 2

Міністр сказав, що наразі йдуть бюджетні слухання і тому рано говорити про те, скільки грошей буде закладено в бюджеті на підтримку аграріїв та фермерів.

“Рано говорити про напрямки і суми фінансування. Але додам, що крім державної підтримки, обов'язкова підтримка наших міжнародних партнерів: проект світового банку, програма USAID АГРО. Задача міністерства - наповнити міжнародними коштами донорів бюджет підтримки аграріїв. Адже аграрію не важливо, з якого джерела кошти, важливо щоб його спроможність була кращою, ніж була до підтримки”, - сказав Коваль.

Як раніше повідомлялося, в Запорізькій області 70% земель знаходиться в окупації.

Фото: Мінагрополітики

Теги по теме
Запорожье
Источник материала
loader
loader