Президентка МКЧХ не згадала про Росію в заяві про загибель колег від обстрілу на Донеччині
Президентка МКЧХ не згадала про Росію в заяві про загибель колег від обстрілу на Донеччині

Президентка МКЧХ не згадала про Росію в заяві про загибель колег від обстрілу на Донеччині

Президентка МКЧХ Мір’яна Сполярич засудила обстріл місця роздачі гуманітарної допомоги в Донецькій області, внаслідок якого загинули троє співробітників МКЧХ, не вдаючись при цьому до звинувачень в сторону Росії.

Як передає Укрінформ, реакція Столярич на смертельну атаку росіян опублікована на сайті МКЧХ в Україні.

"Я вкрай категорично засуджую напади на персонал Червоного Хреста. Абсолютно неприпустимо, щоб місця роздачі гуманітарної допомоги потрапляли під обстріли. Сьогодні наші серця розбиті, ми оплакуємо втрату наших колег і надаємо допомогу пораненим. Ця трагедія викликає хвилю горя, дуже знайому тим, хто втратив близьких у збройному конфлікті", – заявила президентка МКЧХ.

Зазначається, що група співробітників МКЧХ готувалася до роздачі дров і паливних брикетів вразливим домогосподарствам у селі Віролюбівці на північ від окупованого Донецька, щоб допомогти людям підготуватися до майбутньої зими. У цей час автомобілі, якими вони користувалися, потрапили під обстріл. У результаті загинули троє співробітників МКЧХ, ще двоє отримали поранення.

Наголошується, що групи співробітників МКЧХрегулярно присутні в Донецькій області, "і наші транспортні засоби чітко позначені емблемою Червоного Хреста".

"Загибель трьох співробітників МКЧХ сталася на тлі різкого зростання кількості загиблих гуманітарних працівників по всьому світі протягом останніх двох років. МКЧХ наполегливо закликає до дотримання міжнародного гуманітарного права, в тому числі вжиття всіх можливих запобіжних заходів, щоб ті, хто здійснює гуманітарну діяльність, не потрапляли під обстріли та могли безпечно здійснювати свою роботу в зонах ведення бойових дій", - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 12 вересня російська армія обстріляла Віролюбівку Донецької області, унаслідок чого троє людей загинули, ще двоє дістали поранення.

Пізніше стало відомо, що жертвами ворожого удару є штатні працівники МКЧХ. Вони прибули до населеного пункту, щоб видати місцевим жителям паливні брикети для обігріву домівок.

Президент Володимир Зеленський після удару російських військ по машинах гуманітарної місії МКЧХ в Донецькій області наголосив, що світ має реагувати на воєнні злочини агресора жорстко і принципово.

Фото: ОГП

Теги по теме
война Обстрел
Источник материала
loader
loader