Ситуація із забрудненням на річках Сейм та Десна поступово покращується - Міндовкілля
Ситуація із забрудненням на річках Сейм та Десна поступово покращується - Міндовкілля

Ситуація із забрудненням на річках Сейм та Десна поступово покращується - Міндовкілля

Ситуація на річці Сейм поступово покращується, рівень кисню у місцях початку формування забруднення вже досяг нормативу; рух плями Десною сповільнюється.

Про це в Укрінформі під час пресконференції щодо ситуації з якістю води у річках Сейм та Десна розповіла заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олена Крамаренко.

«На сьогодні ми фіксуємо покращення ситуації у річці Сейм у тих місцях, де забруднення почалося. Ми бачимо поступове збільшення кисню, який місцями вже досяг нормативу у 4 мг на дециметр кубічний. Також не фіксується мор риби. Що стосується Десни, то зафіксовано сповільнення руху забруднення в межах Чернігівської області. Площа цієї плями більш розпорошена, запах, який відчувався на Сеймі, на Десні значно менший», - сказала Крамаренко.

Ситуація із забрудненням на річках Сейм та Десна поступово покращується - Міндовкілля - Фото 1

Вона також наголосила, що за попередніми орієнтовними даними Укргідрометцентру, до місць водозабору для Києва забруднення дістанеться 14-16 вересня.

«Але ми бачимо, що забруднена водарухається дуже повільно, тому сподіваємося взагалі не побачити, як ця забруднена маса дістанеться водозабору для міста Києва», - додала представниця Міндовкілля.

На сьогодні в межах Чернігівської області вже встановлено 3 аераційні установки. Триває робота з їх встановлення на території Київської області.

Триває також збір загиблої риби вздовж течії обох річок в регіонах. За інформацією Держекоінспекції, загалом вже зібрано понад 31 тонн риби. Зокрема, у Сумській області трохи більше 12 тонн і нових випадків мору в регіоні станом на сьогодні не зафіксовано. У Чернігівській області зусиллями Держекоінспекції, Держрибагентства, місцевої влади та небайдужих громадян вже зібрано майже 19 тонн загиблої риби.

Як повідомлялося, станом на 11 вересня зона забруднення Десни просунулася до села Ладинка на Чернігівщині. У Сеймі фіксується покращення якості води.

Перше фото з сайту goldfishnet.in.ua

Источник материала
loader
loader