В Ірландії почали розслідування щодо системи штучного інтелекту Google
В Ірландії почали розслідування щодо системи штучного інтелекту Google

В Ірландії почали розслідування щодо системи штучного інтелекту Google

Ірландський орган з захисту конфіденційності розпочав розслідування щодо однієї з систем штучного інтелекту Google.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"Ірландський орган з захисту конфіденційності розпочав сьогодні розслідування щодо однієї з систем штучного інтелекту Google, що стало новим кроком у загостренні боротьби європейських регуляторів з технологічними компаніями щодо розробки нових технологій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що потенційне порушення основних правил ЄС щодо конфіденційності ‒ Загального регламенту захисту даних (GDPR) ‒ може призвести до штрафу у розмірі кількох мільйонів євро, загалом до 4% від річного світового доходу Google.

Розслідування здійснюватимуть на тлі посилення європейськими регуляторами заходів проти розробки технологічними компаніями систем штучного інтелекту через проблеми з захистом даних.

Ірландський орган, що наглядає за багатьма великими технологічними компаніями, які мають свої штаб-квартири в ЄС, торік наказав X, Meta та Google відкласти навчання зі штучного інтелекту та припинити використання низки загальнодоступних даних європейців, зокрема дописів.

Як повідомляв Укрінформ, прокурор від міністерства юстиції США звинувачує компанію Google в тому, що вона намагалася домінувати в усіх аспектах технологій онлайн-реклами шляхом збереження контролю над конкурентами й клієнтами.

Теги по теме
Европа расследование Google
Источник материала
loader
loader