ШІ Meta збирає фотографії та публікації користувачів
ШІ Meta збирає фотографії та публікації користувачів

ШІ Meta збирає фотографії та публікації користувачів

Meta використовує загальнодоступні фотографії та публікації своїх користувачів у Facebook та Instagram для навчання штучного інтелекту, і хоча європейським користувачам дозволено відмовитися від масового збирання їхнього вмісту, австралійські користувачі не мають такої можливості, парламентський комітет зробив це.

Материнська компанія Facebook і Instagram призупинила запуск свого продукту штучного інтелекту в Європі в липні через правила конфіденційності Загального регламенту захисту даних (GDPR) і в результаті закону GDPR. Meta було наказано припинити навчання своєї великої мовної моделі на даних європейських користувачів щодо конфіденційності, і Meta надала європейським користувачам можливість відмовитися.

Сенатор Тоні Шелдон, голова лейбористської комісії з розслідування впровадження штучного інтелекту в Австралії, у вівторок запитав керівників Meta , чому ця можливість не була поширена на австралійських користувачів.

«Я буду дуже відвертим з вами. Я хотів би відмовитися від участі в Австралії… і я хотів би мати варіанти, подібні до Європи, для всіх австралійців, у тому числі для мене особисто. Чому я не можу мати таку можливість?»

Мелінда Клейбо, директор із політики конфіденційності Meta, сказала, що це лише публікації тих, хто вирішив зробити публікацію загальнодоступною – а не лише приватною для людей, у яких ви є друзями – і лише для тих, кому виповнилося 18 років. Але Клейбо сказав, що відмовитися варіант в Європі був «відповіддю на дуже конкретну правову рамку» і не сказав, чи буде такий варіант запропонований австралійцям у майбутньому.

Сенатор від партії Зелених Девід Шобрідж сказав, що це означало, що австралійцям довелося б повернути публікації до початку використання Facebook як приватні.

«Правда в тому, що, якщо ви свідомо не зробили ці публікації приватними, з 2007 року Meta щойно вирішила, що ви збираєте всі фотографії та весь текст з усіх публічних публікацій в Instagram або Facebook, якими поділилися австралійці. з 2007 року, якщо не було свідомого рішення зробити їх приватними. Але це насправді реальність, чи не так?» — запитав Шобрідж.

«Правильно», — відповів Клейбо. Вона сказала, що люди можуть зробити свої дописи приватними зараз, щоб запобігти подальшому видаленню. Це не враховує зіскоб, який уже відбувся.

Шелдон сказав, що є мільйони австралійців, які користуються Facebook та Instagram, але не погоджуються використовувати їхні фотографії, відео чи записи свого життя та сімей для навчання моделі ШІ.

«Я справді вважаю, що люди в усьому світі втомилися від технологічних компаній, гігантів… які роблять усе, що заманеться, повністю ігноруючи закони та права, тому що, позбавляючи людей цих речей, вони відчувають, ніби їхнє невід’ємне право було позбавлене них. ", - сказав він. «Я очікую, що уряди щось з цим зроблять».

Источник материала
loader
loader