Беленюк прокоментував конфлікт з Новіковим, який виграв "золото" Олімпіади для Болгарії
Беленюк прокоментував конфлікт з Новіковим, який виграв "золото" Олімпіади для Болгарії

Беленюк прокоментував конфлікт з Новіковим, який виграв "золото" Олімпіади для Болгарії

Однією з найбільших інтриг турніру борців на Олімпійських іграх була ймовірна зустріч у фіналі двох українців – Жана Беленюка та Семена Новікова, який вже представляв Болгарію. Колишній конфлікт між спортсменами лише додавав гостроти протистоянню.

Хепі-енд у давньому конфлікті

Проте народний депутат України не потрапив до "золотого" фіналу, задовольнившись "бронзою". Після завершення Олімпійських ігор Жан Беленюк прокоментував історію з Новіковим.

"Він після змагань підійшов і подякував, сказав: "Я на тобі виріс". Так воно і було. Коли всередині вагової категорії є конкуренція, то це, як правило, тільки позитивно впливає на розвиток борців. Тому що ти розумієш орієнтир.

Якщо це конкуренція на високому рівні, постійно намагаєшся себе покращити, усвідомлюєш, що не можеш просто спочивати на лаврах, бо в спину дихає серйозний опонент. Я вважаю, що це позитивна історія", – зауважив Беленюк.

Також чемпіон Токіо-2020 відмітив, що завдяки відходу Новікова зі складу збірної України він зміг продовжити спортивну кар'єру.

Те, що Семен пішов, дало і мені змогу продовжити свою карʼєру. Тому що мені було б важко витримувати конкуренцію з ним. Зважаючи на те, що в мене є робота в парламенті, і те, що я старший від нього,
– сказав Беленюк.

Тож борці зуміли залагодити конфлікт та перегорнути сторінку. До речі, Семен Новіков продовжує відчувати себе українцем. Він допомагає своїм друзям на фронті, які боронять Батьківщину від російської навали.

Зверніть увагу! Редакція Спорту відкрила збір для захисників України на позашляховик та EcoFlow. Зробити свій донат та підтримати хлопців можна за посиланням. Автор найбільшого донату отримає у подарунок м'яч з автографом легенди українського футболу – Мирона Маркевича.
Детальніше читайте у телеграмі Спорт24.

Коротко про конфлікт Новікова та Беленюка

  • У 2020 році Семен Новіков несподівано виграв чемпіонат Європи. У континентальній першості не брав участь Беленюк через початок політичної кар'єри.
  • Після цього Новіков заявив про бажання представляти Україну на Токіо-2020.
  • Проте за регламентом Ігор у кожній ваговій категорії країну може представляти лише один спортсмен.
  • У 2019 році Жан Беленюк став чемпіоном світу та виборов олімпійську ліцензію. Тож поступатися своїм місцем він не збирався.
  • На пропозицію Новікова провести додаткову сутичку за право змагатися на Олімпіаді, Беленюк відповів відмовою.
Источник материала
loader
loader