У США розробили мінідрон для спецпідрозділів: на що він здатен
У США розробили мінідрон для спецпідрозділів: на що він здатен

У США розробили мінідрон для спецпідрозділів: на що він здатен

Американська компанія Vantage Robotics представила новий безпілотник Trace. Він призначений для спецпідрозділів і був розроблений для задоволення зростаючих вимог національної та громадської безпеки, армії США.

“Trace забезпечує польових операторів надійним і доступним нанобезпілотником американського виробництва. Кишеньковий дрон пропонує можливості набагато більших дронів у нано форм-факторі, що дозволяє досягти прогресу в безпеці, виявленні, портативності, вартості та сфері використання. […] Після чотирьох років безперервних інновацій та випробувань з партнерами з Міністерства оборони та правоохоронних органів, ми пишаємося тим, що можемо запропонувати найкращий у світі нано-безпілотник з функцією ISR”, – розповідає розробник. 

Надзвичайно малий розмір Trace має низку переваг. Його вага становить усього 153 грами. Порівняно з важчими дронами, він може використовуватися в більшій кількості умов широким колом операторів без ризику для персоналу, сторонніх осіб або обладнання.

Також Trace забезпечує неперевершені можливості прихованої розвідки завдяки надзвичайно низькому рівню шуму, стабілізованій на карданному підвісі тепловізійній камері та 48-мегапіксельній EO-камері з 24-кратним збільшенням і тактичною обізнаністю в будь-яких умовах.

Крім того, цей дрон підходить для роботи в приміщенні та обмеженому просторі. Trace має ширину 12 дюймів у польоті, що дозволяє легко літати в обмеженому просторі, використовуючи сім лазерних датчиків дальності, які допомагають оминати перешкоди. Візуальні датчики положення, спрямовані вниз, дозволяють повністю контролювати положення безпілотника без GPS, навіть у темряві.

Водночас невеликий розмір Trace дозволяє легко брати його з собою куди завгодно. Тактична конфігурація (на фото нижче), з Trace, Vision2 GCS і захисним польовим кейсом IP-67 поміщається в невеликий рюкзак вагою всього 3 фунти (1,36 кілограма, – ).

Виробник наголошує, що попри невеликі розміри, Trace має високу продуктивність а його технічні характеристики не поступаються системам, що важать в 10 разів більше.

Trace здатен літати при вітрі до 25 вузлів і має час польоту понад 30 хвилин на одній стандартній батареї та до 45 хвилин з батареєю підвищеної витривалості.  

“Карбоновий і титановий планер та конструкція IP-53 гарантують, що Trace залишається міцним, незважаючи на легку вагу. Фірмове радіо Poplar забезпечує надійний зв’язок на відстані до 2 км, використовуючи динамічну перестройку частоти і шифрування AES-256 для збереження надійності зв’язку в складних умовах. Між Trace і контролером Vision2 є достатня обчислювальна потужність для виконання широкого спектру автономних завдань з підтримкою штучного інтелекту для класифікації та відстеження об’єктів”, – додали у компанії. 

Источник материала
loader
loader