Унікальний випадок. Американський регулятор дозволив використовувати AirPods Pro як слуховий апарат
Унікальний випадок. Американський регулятор дозволив використовувати AirPods Pro як слуховий апарат

Унікальний випадок. Американський регулятор дозволив використовувати AirPods Pro як слуховий апарат

Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) вперше в історії схвалило використання навушників як безрецептурного слухового апарату. Apple AirPods Pro 2-го покоління отримають таку функцію вже цього місяця.

Функція Apple Hearing Aid, яка з’явиться на iPhone та iPad пізніше цього місяця після випуску в iOS 18, дозволяє здійснити швидку перевірку слуху за допомогою AirPods Pro 2. FDA стверджує, що функція показала високу ефективність і не мала побічних ефектів.

«Після встановлення та налаштування відповідно до слухових потреб користувача, функція Hearing Aid дозволяє сумісним версіям AirPods Pro слугувати безрецептурним слуховим апаратом, призначеним для посилення звуків для людей віком від 18 років із передбачуваними легкими та помірними порушеннями слуху», — йдеться в повідомленні регулятора.

Управління повідомляє, що функцію було перевірено у клінічному дослідженні за участі 118 осіб з легкою та помірною втратою слуху.

Як Apple перетворила AirPods Pro 2 на слуховий апарат

AirPods вже пропонують функцію під назвою Live Listen, яка доступна з часів iOS 12 і була додана у 2018 році. Ця функція фактично перетворює iPhone на спрямований мікрофон, передаючи звук, записаний пристроєм, на AirPods у реальному часі. Apple також представила функцію Conversation Boost для AirPods Pro у 2021 році, яка посилює вловлювання мікрофона і дозволяє краще чути, хто з вами розмовляє. Дослідження 2022 року показало, що деякі з цих наявних функцій AirPods Pro вже можна порівняти з набагато дорожчими спеціальними пристроями.

Утім Apple пішла далі й розробила нову функцію Hearing Aid, використовуючи 150 000 реальних аудіограм і мільйони симуляцій. Для використання цієї функції потрібні навушники AirPods Pro другого покоління, випущені вперше у вересні 2022 році й оновлені за рік.

Якщо перевірка слуху за допомогою функції Hearing Test, яка полягає у тому, що користувач натискає на екран, коли чує певні звуки у своїх навушниках, виявить, що є проблеми, для нього буде створено спеціальний звуковий профіль, який буде використовуватися за замовчуванням для розмов та програвання медіафайлів. Якщо проблеми зі слухом виявляться серйозними — iPhone запропонує звернутися до лікарів.

Источник материала
loader
loader