В Україні з 2022 року відновили 886 зруйнованих або пошкоджених росіянами медзакладів
В Україні з 2022 року відновили 886 зруйнованих або пошкоджених росіянами медзакладів

В Україні з 2022 року відновили 886 зруйнованих або пошкоджених росіянами медзакладів

У різних регіонах України з 2022 року відновили 886 медичних закладів, зруйнованих або пошкоджених внаслідок російських ударів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Російська армія вже понад два роки повномасштабної війни прицільно атакує українську цивільну інфраструктуру, зокрема медичну, тим самим порушуючи норми міжнародного цивільного права й конвенцій, наголосили у МОЗ.

“Так, за понад 30 місяців внаслідок атак ворога було пошкоджено 1657 обʼєктів медзакладів та ще 221 з них зруйнований повністю й відновленню не підлягає”, - ідеться у повідомленні.

За даними міністерства, найбільших втрат зазнали заклади охорони здоровʼя у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській і Запорізькій областях.

Отримати вичерпну інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово захоплених росіянами територіях зараз неможливо, зауважили у МОЗ.

Крім того, ворог знищив 261 автівку екстреної медичної допомоги, ще 202 пошкодив і 125 захопив.

Попри системні обставини та навантаження на систему охорони здоровʼя в Україні з перших місяців повномасштабної війни тривають роботи з відновлення медичних закладів.

Як зазначається, за понад два роки у різних регіонах України повністю та/або частково відновлені 886 об’єктів медзакладів. З них 533 об’єкти відновлені повністю та ще 353 — частково.

Це медичні заклади на звільнених від росіян територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень, зокрема вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо.

Найбільше обʼєктів відновили у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

"Держава продовжує пріоритетно відновлювати медичну інфраструктуру, щоб забезпечити безперешкодний доступ кожного українця до якісної та потрібної медичної допомоги. Тому, попри численні атаки російської армії, МОЗ разом із партнерами працює над відбудовою української медичної інфраструктури", - підкреслили у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, в Ірпені Київської області відновили будівництво нового лікувального корпусу міської центральної лікарні, призупинене у 2022 році через повномасштабне російське вторгнення.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Министерство здравоохранения Медицина
Источник материала
loader
loader