Будуть свіжими цілий тиждень: де саме треба зберігати банани на кухні
Будуть свіжими цілий тиждень: де саме треба зберігати банани на кухні

Будуть свіжими цілий тиждень: де саме треба зберігати банани на кухні

Найчастіше для того, аби банани не втрачали смаку їх ставлять в холодильник, однак таке рішення є не зовсім правильним, пише Mirror. Холодні банани втрачають смак, тому краще знайти інший варіант зберігання. Особливо не варто ставити у холодильник зелені банани, оскільки це притупить їхнє дозрівання.

Авторка кулінарних книг Лінда Тайлер розповіла, як їх можна зберігати на кухні.

За її словами, банани треба тримати на кухні подалі від інших фруктів, які прискорюють їхнє дозрівання. Фрукти виробляють гормон росту – етиловий газ, який швидше зіпсує банани.

Якщо ж їх немає можливості тримати окремо чи на кухні немає місця, тоді просто тримаючи всі фрукти в одній корзині, загорніть стебла бананів у харчову плівку. Це зменшить кількість вироблення газів.

Будуть свіжими цілий тиждень: де саме треба зберігати банани на кухні - Фото 1
Тримати разом банани з фруктами нерекомендовано / Фото Pexels

Зверніть увагу на те, що банани рекомендовано тримати подалі від сонячного світла, якщо справді хочете, щоб вони простояли тиждень часу та були смачними та не кашоподібними.

Але якщо у в’язці залишаться кілька вже доволі жовтих та спілих бананів, аби уникнути ще більшого дозрівання, краще таки поставити їх у холодильник.

У магазинах продаються різні банани. Якщо ж ви придбаєте занадто довгі фрукти та не зможете з’їсти увесь банан, другу половинку треба загорнути у харчову плівку, а перед тим збризнути лимонним соком, щоб фрукт не почорнів.

Источник материала
loader
loader