Ніхто не може краще мотивувати нас спілкуватися українською, ніж росіяни - військовий
Ніхто не може краще мотивувати нас спілкуватися українською, ніж росіяни - військовий

Ніхто не може краще мотивувати нас спілкуватися українською, ніж росіяни - військовий

Повномасштабне вторгнення – це не тягар, який впав на Україну, а можливість стати «українськими» українцями. Адже 2022 рік – це точка відліку, коли кожен українець мав би зрозуміти, що є певні ознаки, які відрізняють нас від росіян.

Таку думку висловив військовослужбовець батальйону «Нахтіґаль» Ігор Шолтис із позивним «Гаррі Шульц» у програмі «Станція Краматорськ», яка вийшла на Ютуб-каналі Укрінформу. 

Він пригадав, як на початку війни у Запоріжжі містяни боялися розмовляти російською мовою. «Я бачив, як людям було тригерно страшно, бо за російську можна було зловити кулю, тільки просто нею послуговуючись», – розповів військовий.

Шолтис упевнений, що зараз російська мова з вуст українців, й особливо військовослужбовців, – це безвідповідальність і лінь. Він аргументує тим, що якщо за короткий термін військовий може опанувати надскладну роботу мінометами, fpv-дроном, снайперською гвинтівкою, то почати спілкуватися українською мовою в україномовному середовищі – це не складніше за опанування, наприклад, бусолі.

Які аргументи найкраще впливають на свідомий вибір розмовляти мовою, який випадок у житті боксера Олександра Усика спонукав його перестати спілкуватися російською і чому в батальйоні «Нахтіґаль» немає російськомовних військових – докладніше про це можна дізнатися у програмі «Станція Краматорськ» на Ютуб-каналі Укрінформу. 

Ігор Шолтис та його команда наразі виконують завдання на Курському напрямку. У 2015 році він проходив службу в АТО. У Пісках Донецької області зазнав важкого поранення. Вдруге повернувся на фронт під час повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Паралельно з військовою справою Шолтис пише музичні композиції. Він відомий як автор та виконавець реп-пісень Гаррі Шульц.

Як повідомлялося, на Ютуб-каналі Укрінформу 18 вересня розпочинається новий сезон проєкту «Станція Краматорськ» – спільного продукту агентства та Центру протидії дезінформації при РНБО. Проєкт «Станція Краматорськ» – це серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні російські ІПСО на тему армії та війни в Україні.

Источник материала
loader
loader