Рада відновила середньострокове планування для місцевих бюджетів
Рада відновила середньострокове планування для місцевих бюджетів

Рада відновила середньострокове планування для місцевих бюджетів

Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №11131, спрямований на відновлення середньострокового планування місцевих бюджетів.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство фінансів.

За документ проголосували 287 депутатів.

"Сьогодні, 18 вересня, Верховна Рада України прийняла в цілому проєкт закону, спрямований на удосконалення бюджетного планування на місцевому рівні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що закон сприятиме забезпеченню передбачуваності бюджетної політики та дотримання принципу єдності бюджетної системи, а також актуалізації та приведенню окремих його положень у відповідність із законами України.

Основними положеннями закону є відновлення середньострокового планування місцевих бюджетів на три роки.

Це допоможе органам місцевого самоврядування краще прогнозувати та управляти наявними фінансовими ресурсами; підтримає регіони, що відновлюються після руйнувань та окупації, із забезпеченням необхідної гнучкості в бюджетному плануванні; розширить можливості місцевих громад для залучення фінансування через запозичення.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 18 вересня ухвалила закон про збільшення державного бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн для фінансування військових потреб.

Теги по теме
Верховная Рада Бюджет Минфин
Источник материала
loader
loader