Японська компанія ICOM заперечила свою причетність до виготовлення рацій, які вибухнули в членів «Хезболли»
Японська компанія ICOM заперечила свою причетність до виготовлення рацій, які вибухнули в членів «Хезболли»

Японська компанія ICOM заперечила свою причетність до виготовлення рацій, які вибухнули в членів «Хезболли»

За словами директора компанії Йошікі Еномото, бомба не могла бути інтегрована в їхні пристрої під час виробництва, оскільки процес «високоавтоматизований і швидкий».

Японська компанія ICOM заперечила свою причетність до виготовлення портативних рацій,  пов’язаних із вибухами проти збройного угруповання «Хезболла». Про це повідомило Reuters.

«Бомба не могла бути інтегрована в один із наших пристроїв під час виробництва. Процес високоавтоматизований і швидкий, тому на такі речі немає часу», — сказав представник ICOM Йошікі Еномото.

За його словами, ICOM припинив виробництво таких моделей радіоприймачів ще десять років тому, тож більшість із тих, що все ще продаються, підроблені.

«Якщо виявиться, що це підробка, тоді нам доведеться розслідувати, як хтось створив бомбу, схожу на наш продукт. Якщо вона справжня, нам доведеться відстежити її розповсюдження, щоб з’ясувати, як вона там опинилася», — додав Еномото. 

Напередодні у Лівані сталася друга серія вибухів пристроїв зв’язку у членів парамілітарної організації «Хезболла». За даними Reuters, вибухнули портативні радіоприймачі, які «Хезболла» закупила п'ять місяців тому, приблизно в той же час, що й пейджери, які вибухнули напередодні. Відомо про 14 загиблих та 450 поранених. 

Нагадаємо, 17 вересня сотні членів ліванського угруповання «Хезболла», підтримуваного Іраном, постраждали від вибуху пейджерів і телефонів, які вони використовували для звʼязку. Пристрої детонували в кишенях людей, залишаючи їх без рук та інших частин тіла. Загинули щонайменше 12 людей, серед них і члени «Хезболли». Відомо про понад 2700 поранених. 

Ліванські медіа звинуватили Ізраїль у зламі телефонів членів угруповання «Хезболла». 

18 вересня Reuters із посиланням на власні джерела повідомило, що ізраїльська спецслужба «Моссад» заклала невелику кількість вибухівки в 5000 тайванських пейджерів, які замовило ліванське угруповання «Хезболла» за кілька місяців до вибухів.

За даними співрозмовників агентства, 3000 пейджерів вибухнули, коли на них надіслали спеціальне закодоване повідомлення, яке активувало вибухівку. В пейджерах заховали близько трьох грамів вибухівки, яка місяцями «залишилася непоміченою» «Хезболлою».

Голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель засудив серію вибухів пейджерів у Лівані 17 вересня, через які постраждали тисячі людей. Він назвав ситуацію «надзвичайно тривожною» та закликав усі зацікавлені сторони «запобігти повномасштабній війні».

Фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Израиль Взрыв
Источник материала
loader
loader