США скликають глобальний саміт з безпеки ШІ
США скликають глобальний саміт з безпеки ШІ

США скликають глобальний саміт з безпеки ШІ

Адміністрація Байдена планує скликати глобальний саміт з питань безпеки штучного інтелекту, повідомляється в середу, оскільки Конгрес продовжує боротися з регулюванням цієї технології.
Міністр торгівлі Джина Раймондо та держсекретар Ентоні Блінкен 20-21 листопада проведуть першу зустріч Міжнародної мережі інститутів безпеки штучного інтелекту в Сан-Франциско, щоб «просувати глобальне співробітництво в напрямку безпечної, захищеної та надійної розробки штучного інтелекту. "
Членами мережі є Австралія, Канада, Європейський Союз, Франція, Японія, Кенія, Південна Корея, Сінгапур, Великобританія та Сполучені Штати.
Генеративний штучний інтелект, який може створювати текст, фотографії та відео у відповідь на відкриті підказки, викликав хвилювання, а також побоювання, що він може зробити деякі роботи застарілими, перевернути вибори та потенційно здолати людей і мати катастрофічні наслідки.
У травні Раймондо оголосив про запуск Міжнародної мережі інститутів безпеки штучного інтелекту під час травневого саміту ШІ в Сеулі, на якому країни погодилися надати пріоритет безпеці ШІ, інноваціям та інклюзивності . Метою зустрічі в Сан-Франциско є започаткування технічної співпраці до саміту AI Action Summit у Парижі в лютому.
Раймондо сказав, що метою є «тісна, продумана координація з нашими союзниками та партнерами-однодумцями».
«Ми хочемо, щоб правила дорожнього руху щодо ШІ ґрунтувалися на безпеці, безпеці та довірі», — додала вона.
На зустрічі в Сан-Франциско візьмуть участь технічні експерти з інституту безпеки штучного інтелекту кожного члена або еквівалентного наукового офісу, що підтримується урядом, для обговорення пріоритетних напрямків роботи та розвитку глобальної співпраці та обміну знаннями щодо безпеки штучного інтелекту.
Минулого тижня Міністерство торгівлі заявило, що пропонує вимагати детальні вимоги до звітності для передових розробників штучного інтелекту та постачальників хмарних обчислень, щоб переконатися, що технології безпечні та можуть протистояти кібератакам.
Регуляторний поштовх стався, оскільки законодавчі дії в Конгресі щодо штучного інтелекту зупинилися.
У жовтні 2023 року президент Джо Байден підписав указ, згідно з яким розробники систем штучного інтелекту, які становлять загрозу національній безпеці, економіці, здоров’ю чи безпеці США, зобов’язані ділитися результатами тестів на безпеку з урядом США до їх оприлюднення.
Источник материала
loader
loader