Вбивство Фаріон: суд продовжив підозрюваному запобіжний захід
Вбивство Фаріон: суд продовжив підозрюваному запобіжний захід

Вбивство Фаріон: суд продовжив підозрюваному запобіжний захід

Сьогодні, 19 вересня, Галицький суд міста Львова продовжив запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон В’ячеславу Зінченку. Про це повідомляє «Главком» із покликання на трансляцію судового засідання, яку веде nta.ua.

Сьогодні, 19 вересня, у Галицькому суді міста Львова о 13:11 розпочалося засідання щодо продовження запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон В’ячеславу Зінченку. Підозрюваного привезли до зали суду. 

Адвокати Зінченка подали клопотання про відвід двох прокурорів у справі через начебто дружні стосунки із донькою Фаріон. Суд пішов до нарадчої кімнати. Їм було відмовлено без можливості оскарження.

Своєю чергою, прокурори подали клопотання про продовження терміну досудового розслідування на шість місяців, до 26 січня 2025 року, пояснюючи це складністю експертиз та тим, що частина експертиз буде виконана у жовтні та листопаді 2024 року.

Крім того, прокурори попросили суд продовжити тримання під вартою без застави на 60 діб.

Захисник підозрюваного заявив, що у справі є свідчення свідка Садового (невідомо, чи йдеться саме про мера Львова Андрія Садового) про те, що той 11 липня 2024 року бачив Зінченка у Львові (вбивство сталося 19 липня). Цей свідок, за словами адвоката, самостійно попросив його допитати.

«Ми не заперечуємо, що Зінченко був у Львові з 9 до 20 липня», – сказав адвокат.

При цьому захисник Зінченка попросив суд змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу стеження.

Суддя задовольнив клопотання прокурорів. Підозрюваного у вбивстві Фаріон Зінченка суд залишив під вартою на пів року. Він буде за ґратами до 26 січня 2025 року.

Згодом підозрюваний у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід. Також пістолет «Форт 12-Р», який виринув у кримінальному провадженні за фактом вбивства екснардепки й мовознавиці Ірини Фаріон, було відшукано у квартирі колишньої менеджерки «Дніпромлин». Про це стало відомо «Главкому» з матеріалів судового реєстру.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader