«УП» має 5% донатів від користувачів у структурі доходів
«УП» має 5% донатів від користувачів у структурі доходів

«УП» має 5% донатів від користувачів у структурі доходів

Видання сподівається, що ця цифра згодом може зрости у десять разів.

5% прибутків «Української правди» становлять донати. Про це під час NAMSummit 19 вересня сказав Андрій Боборикін, «Українська правда».

За його словами, ці донати платять 2 тисячі користувачів. «Якби таких підписників було 20 тисяч, то це були б суттєві кошти. На початку війни ми вирішили, що не будемо агресивно закликати донатити, щоб не конкурувати з волонтерськими зборами. Але коли ми побачимо вікно можливостей, то ми це робитимемо», — сказав Андрій.

На його думку, у найближчі роки будуть медіа зі 100 тисячами підписників.

Директор групи «Люкс» Роман Андрейко не вірить в те, що після війни люди почнуть активніше донатити на медіа: «Люди розчаровуються».

Дмитро Бондаренко, «Ліга», вважає, що для того, щоб люди платили за споживання медіа, потрібно їм пропонувати належний товар: «Я не вірю, що на прямій монетизації можна побудувати сталий бізнес. Але ця модель може стати сталим доходом».

На фото: Андрій Боборикін та Роман Андрейко
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader