Секретна служба США перевіряє Маска після «жарту» про замахи на Байдена і Гарріс
Секретна служба США перевіряє Маска після «жарту» про замахи на Байдена і Гарріс

Секретна служба США перевіряє Маска після «жарту» про замахи на Байдена і Гарріс

Секретна служба США проводить перевірку мільярдера Ілона Маска після його «жарту» в соцмережі Х про замахи на президента Джо Байдена та віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Секретна служба у відповідь на запит Bloomberg підтвердила, що проводить перевірку того, чи становить Маск безпосередню загрозу для американських високопосадовців, зокрема для Байдена або Гарріс.

Там поінформували, що записи про твіт Маска були зібрані у правоохоронних цілях і не можуть бути розголошеними, оскільки їх розкриття може перешкодити виконавчому провадженню.

Bloomberg зауважує, що погроза президенту або віцепрезидентці США є кримінальним злочином, за який передбачається великий штраф або п’ять років ув’язнення.

Агентству «відомо про публікацію Ілона Маскау соціальній мережі», сказав речник Секретної служби Нейт Геррінг.

«Як правило, ми не коментуємо питання, які стосуються захисної розвідки. Однак ми можемо сказати, що Секретна служба розслідує усі загрози, пов’язані з нашими опікунами», - заявив він.

Маск через кілька годин після ймовірної спроби замаху на Трампа в неділю розмістив на своїй сторінці в мережі Х допис з цього приводу. Він, зокрема, зазначив: «Чому вони хочуть убити Дональда Трампа?». Далі мільярдер додав, що «ніхто навіть не намагається вбити Камалу». Після того, як допис Маска спричинив критику в американському суспільстві, він видалив пост та написав що це був «жарт», додавши, що подібні дописи стають менш смішними, якщо люди не знають контексту.

Офіційний представник Білого дому Ендрю Бейтс у понеділок назвавбезвідповідальним такий «жарт» Маска.

Фото: Getty Images

Теги по теме
США Джо Байден Илон Маск
Источник материала
loader
loader