Міненерго оголосило конкурс з відбору трьох незалежних членів наглядової ради Укренерго
Міненерго оголосило конкурс з відбору трьох незалежних членів наглядової ради Укренерго

Міненерго оголосило конкурс з відбору трьох незалежних членів наглядової ради Укренерго

Міністерство енергетики України оголосило конкурсний відбір кандидатів на зайняття трьох посад незалежних членів наглядової ради НЕК "Укренерго".

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні на сайті Міненерго.

Міненерго як суб’єкт управління Укренерго здійснює управління об’єктами державної власності та корпоративними правами держави із дотриманням законодавства, у тому числі керуючись принципами незалежності та відокремлення оператора системи передачі, а також із застосуванням кращих світових практик корпоративного врядування ОЕСР, ідеться в повідомленні.

У Міненерго переконані, що процес відбору членів наглядової ради має відбуватися у повній відповідності із чинним законодавством України, статутом компанії та керівними принципами корпоративного управління ОЕСР.

Наглядова рада Укренерго буде сформована прозоро через конкурсну процедуру обрання незалежних членів з дотриманням принципу різноманітності персонального та функціонального складу та з урахуванням компетенцій, якими мають володіти члени наглядової ради з метою відновлення більшості незалежних членів у складі наглядової ради, забезпечення балансу інтересів усіх груп стейкхолдерів та належного контролю та управління ризиками, на які наражається Укренерго.

Враховуючи сплив терміну повноважень членів наглядової ради наприкінці 2024-го - на початку 2025 року, Міненерго оголосило конкурсний відбір кандидатів на зайняття трьох посад незалежних членів наглядової ради Укренерго, а також доручило компанії залучити професійного консультанта з відбору персоналу.

Одночасно із проведенням конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради Міненергобуде здійснювати визначення та обрання кандидатур представників держави у наглядовій раді.

Відбір усіх членів правління - чотирьох незалежних і трьох представників держави - планується завершити до 9 грудня.

Першим та основним завданням новоствореної незалежної Наглядової ради стане проведення прозорого конкурсного відбору кандидатів на посаду голови правління Укренерго, заявили у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 2 вересня народний депутат Ярослав Железняк заявив, що наглядова рада Укренерго звільнила голову правління компанії Володимира Кудрицького.

3 вересня незалежні члени наглядової ради Укренерго Данієль Доббені та Педер Андреансен подали у відставку через політичні мотиви звільнення Кудрицького.

На посаді виконувача обов’язків голови правління Укренерго з 5 вересня перебуває Олексій Брехт.

Источник материала
loader
loader