Баскетбольний клуб БІПА зможе повернутися до Суперліги вже наступного року
Баскетбольний клуб БІПА зможе повернутися до Суперліги вже наступного року

Баскетбольний клуб БІПА зможе повернутися до Суперліги вже наступного року

Баскетбольний клуб «БІПА-Одеса» минулого тижня поінформував націрнальну федерацію про відсутність достатнього фінансування для забезпечення участі команди в Суперлізі сезону-2024-2025 на належному рівні.

Втім, як повідомляє пресслужба ФБУ, одеський баскетбол без команди не залишиться - клуб попросив дати можливість виступи у Вищій та Першій лігах і зберегти можливість грати у Суперлізі у майбутньому, передає Укрінформ.

Це рішення прокоментували президент Одеської обласної федерації баскетболу Сергій Назаренко та директор БК «БІПА-Одеса-СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д.» Сергій Стразов.

«На жаль, низка спонсорів не змогли нас підтримати, тому ми вирішили заявитися молодою командою до Вищої та Першої ліг. Звичайно, нас можна критикувати, але наше завдання - зберегти баскетбол на Одещині. Хочу також зауважити, що клуб не має боргів по заробітній платі перед гравцями та персоналом, які представляли команду минулого сезону. На мою думку, ми зможемо повернутися до Суперліги вже наступного року.

Чемпіонат Вищої ліги теж досить сильний і нам дуже важливо награти свою молодь, яка змогла б себе проявити на найвищому рівні. Крім того, в нас непогана молодіжна команда з Южного, в нас є плани у майбутньому заявити її до Першої ліги. Хлопці посіли друге місце у першому сезоні змагань президентської програми «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», поступившись у фіналі лише суперникам з Дніпра. Тому в нас є перспективи і ми продовжимо розвивати баскетбол у регіоні», - зазначив Сергій Назаренко.

«Наше основне завдання - продемонструвати своїм вихованцям та їхнім батькам, які дивляться в бік закордонних колективів та інших команд в Україні, що в Одесі і Одеській області є перспективи для розвитку. СДЮСШОР ім. Літвака Б. Д. займається молоддю не для того, щоб вони після випуску шукали кращої долі, а для того, щоб підготувати нову зміну молодих талановитих гравців. І в нас, за підсумками минулих років, в чемпіонатах ВЮБЛ таких гравців цілком достатньо.

Зараз ми оновилися і виступи у Вищій та Першій лігах стануть для хлопців важливою практикою, тими необхідними 30-40 іграми, які вони отримають в якості підготовки до виступів на більш високому рівні. Ми не здаємося і хочемо, щоб наше місто, наша школа та наша команда були представлені на гідному рівні. Якщо для цього буде потрібно рік-два пограти у Вищій лізі і виховати нове покоління - ми підемо на це і зараз саме цим і займаємося.

Хочу також наголосити, що крім чоловічих команд при нашій школі є жіноча команда, яка точно візьме участь у Суперлізі. Розглядаємо можливість участі у Вищій лізі команди молодих дівчат, яким також необхідна ігрова практика. Таким чином, на сьогодні ми займаємося всією паралеллю чоловічого та жіночого баскетболу на Одещині, що є дуже трудомістким процесом«, - сказав Сергій Стразов.

На фото: Сергій Назаренко/fbu.ua.

Теги по теме
Украина Спорт Одесса Баскетбол
Источник материала
loader
loader