Випадок смерті від гарячки Західного Нілу зафіксували в Хмельницькому
Випадок смерті від гарячки Західного Нілу зафіксували в Хмельницькому

Випадок смерті від гарячки Західного Нілу зафіксували в Хмельницькому


Жінку не вдалося врятувати через пізнє звернення за медичною допомогою та розвиток важкого ускладнення гарячки.


У Хмельницькому зафіксували першу смерть від лихоманки Західного Нілу. Жінка померла внаслідок важкого ускладнення гарячки – менінгоенцефаліту. Про це пресслужба Хмельницької інфекційної лікарні у вівторок, 24 вересня.
 
З 1 вересня цього року на лікуванні у Хмельницькій інфекційній лікарні з підтвердженим діагнозом гарячки Західного Нілу лікувались шість пацієнтів – чотири чоловіка та дві жінки. Всі пацієнти при госпіталізації скаржились на різке підвищення температури тіла до 39,9 С, головний біль, біль у горлі, м’язах, суглобах і спині, слабкість, нудоту. 
 
“П’ять пацієнтів після лікування виписані з одужанням, одну із пацієнток лікарям не вдалося врятувати через пізнє звернення за медичною допомогою та розвиток важкого ускладнення гарячки – менінгоенцефаліту”, – йдеться в повідомленні.
 
Зазначається, що відомо про ще один випадок лихоманки у чоловіка, який лікувався в іншому лікувальному закладі Хмельницького.
 
У чотирьох пацієнтів був діагностований менінгоенцефаліт, двоє пацієнтів мали гарячково-суглобову форму хвороби. Вік захворілих – від 20 до 70 років, п’ятеро з них – жителі міста.

Нагадаємо, з початку року в Україні зафіксовано вже 69 випадків гарячки Західного Нілу, з яких 41 випадок підтверджений у серпні.



Теги по теме
Смерть Болезнь заболевание
Источник материала
loader
loader