Вперше було запущено найбільшу вітряну турбіну у світі: який несподіваний ефект це мало
Вперше було запущено найбільшу вітряну турбіну у світі: який несподіваний ефект це мало

Вперше було запущено найбільшу вітряну турбіну у світі: який несподіваний ефект це мало

У Китаї введено в експлуатацію найбільшу вітряну турбіну в історії, яка займає площу 152 000 квадратних метрів над рівнем моря. Ця установка демонструє несподіваний ефект, про який раніше попереджали експерти.

Зауважимо, що ця турбіна розроблена для регіонів із середньою та високою швидкістю вітру, особливо для районів, схильних до тайфунів. Про це пише Ecoticias.

Що відомо про новітню турбіну

Компанія Mingyang Smart Energy представила експлуатаційні можливості інноваційної вітряної турбіни потужністю 20 мегаватів. Ця масивна конструкція підтвердила свою надійність з часом і тепер є втіленням технологічних досягнень компанії, встановлюючи нові рекорди у сфері вітроенергетики.

Найбільша в світі вітряна турбіна потужністю 20 мегаватів офіційно почала працювати 28 серпня 2024 року в Хайнані, провінції на Південнокитайському морі. Це місце було обрано з особливою ретельністю, щоб максимально використати оптимальні швидкості вітру та відстань від континентального шельфу – умови, для яких турбіна була спеціально спроєктована, щоб досягати високих результатів.

Які характеристики інноваційної турбіни

Установка здатна генерувати потужність від X до 20 мегаватів залежно від умов вітру. Вона вирізняється найбільшим діаметром ротора, який становить від 260 до 292 метрів. Ця величезна площа, яка еквівалентна 9 футбольним полям. Вона дозволяє турбіні збирати значну кількість енергії.

Турбіна має модульну і легку конструкцію, що підвищує її ефективність і спрощує транспортування та установку. Вона розрахована на регіони із середньою та високою швидкістю вітру, зокрема для територій, які піддаються тайфунам. Додатково, у неї є активна система Anti-Typhoon, розроблена для тайфунів категорії 17.

Лише три роки тому турбіну потужністю 15 мегаватів вважали видатною. Еволюція прогресу від 10 мегаватів, досягнута компанією Mingyang за такий короткий час, демонструє швидкість розвитку в цій галузі. Компанія також має намір випустити ще більшу турбіну потужністю 22 мегавати до 2025 року.

Источник материала
loader