Мінцифри запустить проєкт «Е-резидент» упродовж кількох днів
Мінцифри запустить проєкт «Е-резидент» упродовж кількох днів

Мінцифри запустить проєкт «Е-резидент» упродовж кількох днів

До списку країн, підприємці яких стануть першими е-резидентами в Україні, увійшли Словенія, Індія, Пакистан і Таїланд.

Упродовж кількох днів запустять електронне резидентство, що дасть змогу іноземцям відкривати власну справу онлайн в Україні, а також платити податки. Про це повідомив віцепрем'єр з інновацій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише «Інтерфакс-Україна».

«За кілька днів запустимо електронне резидентство, як в Естонії, але з кращими умовами. Виходимо на ще один рівень конкуренції з країнами, на ІТ-арені будемо презентувати», — сказав він на форумі «Диригенти змін» від Deloitte.

Держава також працює над організацією пілотного проєкту зі статичного інтернету та розвитку 5G в Україні.

Особливий статус іноземного громадянина в Україні — «е-резидент» — дає змогу дистанційно заснувати бізнес у країні. На першому етапі проєкту можна буде зареєструватися лише ФОП, однак згодом з'явиться можливість реєструвати юрособу у формі товариства з обмеженою відповідальністю.

До списку країн, підприємці яких стануть першими е-резидентами в Україні, увійшли Словенія, Індія, Пакистан і Таїланд.

Нагадаємо, закрите бета-тестування послуги електронного резидентства для іноземних підприємців, які мають намір сплачувати податки в Україні, розпочалося в Україні ще у грудні 2023 року. 

Закон про електронне резидентство набув чинності в Україні у квітні 2023-го. 

Раніше Михайло Федоров розповів, що таку ж модель електронного резидентства вже використовують в Естонії. Там статус е-резидентів там отримали щонайменше 100 000 іноземців.

Фото: Михайло Федоров / фейсбук 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
loader