Павло Дуров після арешту анонсує нові заходи проти незаконного контенту
Павло Дуров після арешту анонсує нові заходи проти незаконного контенту

Павло Дуров після арешту анонсує нові заходи проти незаконного контенту

Засновник і виконавчий директор Telegram Павло Дуров заявив, що платформа обміну повідомленнями видалила більше «проблемного контенту» і буде використовувати більш проактивний підхід до виконання урядових запитів. Оголошення було зроблено через кілька тижнів після його арешту у Франції за звинуваченням у невживанні дій проти злочинців, які використовували додаток.

Функцією пошуку Telegram «зловживали люди, які порушили наші умови обслуговування, щоб продавати незаконні товари», — сказав Дуров 13 мільйонам передплатників свого особистого каналу обміну повідомленнями.

«Протягом останніх кількох тижнів» співробітники перевіряли Telegram за допомогою штучного інтелекту, щоб переконатися, що «весь проблемний контент, який ми виявили в Пошуку, більше не доступний», — сказав він.

Дуров додав, що платформа оновила свої умови обслуговування та політику конфіденційності, щоб чітко вказати, що вона буде ділитися інформацією про порушників з владою, включаючи інтернет-адреси та номери телефонів, «у відповідь на законні запити».

«Ми не дозволимо зловмисникам поставити під загрозу цілісність нашої платформи для майже мільярда користувачів», — сказав він.

Дурова заарештували 24 серпня, коли він прибув в аеропорт Ле Бурже поблизу Парижа на приватному літаку. Після кількох днів допитів йому висунули кілька звинувачень у несприйнятті екстремістського та терористичного контенту та відпустили під заставу в 5 мільйонів євро (5,6 мільйона доларів). Під час розслідування він повинен залишатися у Франції і двічі на тиждень з'являтися в поліції.

Дуров, який має паспорти Росії, Франції, Об’єднаних Арабських Еміратів і Сент-Кіттс і Невіс, спочатку критикував свій арешт, але згодом оголосив про кроки, які нібито підкорилися вимогам Парижа. 6 вересня він сказав, що Telegram змінить функцію «люди поблизу», щоб представити користувачам «законний бізнес», а не «ботів і шахраїв».

«Цього року ми прагнемо перетворити модерацію в Telegram зі сфери критики на область похвали», — сказав він тоді.

Источник материала
loader