На аукціон виставили Bentley Альфреда Хічкока
На аукціон виставили Bentley Альфреда Хічкока

На аукціон виставили Bentley Альфреда Хічкока

Спеціалізований аукціон Bring-A-Trailer пропонує придбати стильний та респектабельний британський седан Bentley S1 Continental Flying Spur 1958 року. Однією з особливостей цієї машини полягає в тому, що вона належала знаменитому майстру жахів – Альфреду Хічкоку (Alfred Hitchcock). Ще одним цікавим фактом є те, що це лише один із 16 екземплярів, виготовлених кузовобудівельною компанією H.J. Mulliner з лівим розташуванням керма.

На аукціон виставили Bentley Альфреда Хічкока - Фото 1

Модель Continental S1 була презентована у 1955 році та вироблялася компанією Bentley у вигляді ходового шасі. Кузов для нього можна було замовити у різних кузовних ательє. Зокрема, даний екземпляр з шасі під номером BC34LEL вирушило в ательє H.J. Mulliner для оснащення кузовом седан Flying Spur у лютому 1958 року. Спочатку автомобіль мав сірий колір Tudor Gray.

На аукціон виставили Bentley Альфреда Хічкока - Фото 2

Автомобіль оснащений 4,9-літровим рядним 6-циліндровим двигуном з двома карбюраторами SU і 4-ступеневою автоматичною трансмісією, яка відправляє всю потужність двигуна до задніх провідних коліс. Машина забезпечена підсилювачами керма та барабанних гальм.

На аукціон виставили Bentley Альфреда Хічкока - Фото 3

У липні 1958 року автомобіль був доставлений Альфреду Хічкоку в Лос-Анджелес від нью-йоркського дилера Rolls-Royce.
2006 року автомобіль придбав доктор Гейл Рейнголд (Gail Reingold), який замовив повну реставрацію машини компанії D&D Classic Automobile Restoration з Ковінгтона, штат Огайо. Автомобіль перефарбували у нинішній темно-зелений колір.

На аукціон виставили Bentley Альфреда Хічкока - Фото 4

На аукціон виставили Bentley Альфреда Хічкока - Фото 5

Салон перетягли бежевою шкірою в компанії Mark Larder із Гомера, штат Мічиган. Для оздоблення використано капове дерево та вовну від Wilton. Додатковий комфорт забезпечують кондиціонер, касетна стереомагнітола та CD-чейнджер JVC. Сталеві 15-дюймові диски “взуті” у радіальні шини 225/75 BFGoodrich Silvertown Radial з білими декоративними боковинами.

На аукціон виставили Bentley Альфреда Хічкока - Фото 6

Автомобіль знаходиться в чудовому стані та має повний комплект документів, включаючи фото, звіти та квитанції щодо реставрації, а також записи самого Хічкока. Крім того, покупець машини отримає набір інструментів, сумку Louis Vuitton та колекцію DVD із фільмами знаменитого майстра трилерів. На момент публікації за автомобіль пропонували скромну суму $72 тисячі.

На аукціон виставили Bentley Альфреда Хічкока - Фото 7

Источник материала
loader