Українські військові капелани пройшли курс лідерства в Академії оборони Великої Британії
Українські військові капелани пройшли курс лідерства в Академії оборони Великої Британії

Українські військові капелани пройшли курс лідерства в Академії оборони Великої Британії

Українські військові капелани в рамках операції INTERFLEX пройшли двотижневий курс лідерства та інструкторів оперативного рівня в Академії оборони Великої Британії

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

«Цей курс став продовженням професійного вишколу військових капеланів, адже до програми залучились душпастирі, які закінчили восьмитижневий курс підвищення кваліфікації офіцерського складу тактичного рівня з питань військового капеланства у Військовий інститут КНУ імені Тараса Шевченка, пройшли підготовку на базі 7-ї тренувальної армії США в Німеччині та в Центрі підготовки капеланів Академії оборони Великої Британії», - ідеться у повідомленні.

Програма курсу передбачала набуття компетентностей з основ духовного лідерства, стилів та прикладів наставництва, формування взаємної довіри, стійкої мотивації та згуртування боєздатних команд. Ці теми є критично важливими для роботи військових капеланів, оскільки вони грають ключову роль у підтримці бойового духу військових, надають духовну опіку та стають прикладом для наслідування.

Українські військові капелани пройшли курс лідерства в Академії оборони Великої Британії - Фото 1

«Одним із важливих елементів лідерського курсу були виїзні заняття до Королівської військової академії у Сандгерсті (The Royal Military Academy Sandhurst), де свого часу навчалися лідерства Вінстон Черчилль, принци Вільям і Гаррі Уельські. Користуючись нагодою капеланизустрілися з трьома курсантами українських вишів, які проходять підготовку в академії. Духовна бесіда та спільна молитва об’єднала та наповнила їх серця домашнім теплом та затишком у далекій Британії», - зазначили у Генштабі.

Також, уже традиційно, капелани відвідали одну з тренувальних баз Великої Британії, де проходять військову підготовку українські захисники. Вони мали можливість поспілкуватися із захисниками.

«Важливо зазначити, що за результатами двосторонніх зустрічей представників Служби військового капеланства Збройних Сил України з капеланами Департаменту військового капеланства Королівської Армії досягнуто домовленостей щодо співпраці на наступні роки», - підкреслили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони затвердило нове Положення про діяльність Міжконфесійної ради з питань військового капеланства при МОУ.

Источник материала
loader
loader