Ще не все у них мотлох, – Черник припустив, в якому стані ядерна зброя Росії
Ще не все у них мотлох, – Черник припустив, в якому стані ядерна зброя Росії

Ще не все у них мотлох, – Черник припустив, в якому стані ядерна зброя Росії

Росіяни вдалися до розробки своєї нової стратегічної далекобійної ракети "Сармат" з дальністю до 11 тисяч кілометрів. Це 24 Каналу зауважив військовий експерт Петро Черник.

Ядерна зброя Росії

Петро Черник підкреслив, що окупанти декларують дальність ракети "Сармат" до 11 тисяч кілометрів. За номенклатурою, вона може мати до 10 боєголовок у 100 – 150 кілотонн. Вона може розганятися до 28 махів. Один мах – це швидкість звуку понад 1 200 кілометрів на годину.

Зверніть увагу! У Росії під час випробування вибухнула ядерна міжконтинентальна балістична ракета РС-28 "Сармат". Про невдале випробовування російських окупантів свідчать супутникові знімки. У коментарі пропагандистам речник Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що не має жодної інформації щодо результатів випробування ракети "Сармат". У міноборони Росії не робили жодних заяв із цього приводу.

Ракета "Сармат" мала замінити попередні, однак вона вибухнула. Можна зробити чіткий висновок, що саме пускові установки шахтного типу у загарбників деградовані як явище.

Відновити вони не зможуть. А якщо візьмуться відновлювати, то будуть сипати мільярди доларів. Хай сиплють. Попри великий бюджет на наступний рік понад 140 мільярдів доларів – це означає відривати від чогось іншого. Від снарядів, зокрема,
– сказав військовий експерт.

Також у ворога є рухомі установки РС-24 Ярс. Є підводний флот. Це 5 типів атомних підводних човнів: "Дельфін", найновіший "Борей" із ракетою Р-39, "Антей", "Кондор", "Ясень". Сумарний залп цього підводного флоту може складати до 200 ракет.

Крім того, в окупантів є бомбардувальник Ту-95МС. Хоч він старий, але ракету Х-102 із бойовою головкою в одну мегатонну вони мають. А ще найновіша розробка Росії в оперативно-тактичному сенсі – комплекс "Іскандер" також має ядерну частину. "Калібр" та "Кинджал" теж.

"Тому не варто їх ховати, що у них там все мотлох. Підкреслю, що шахтне базування – точно мотлох. А ці ресурси у них ще є. Так, Міг-31К вже не зможуть будувати. Ту-95МС рухається до свого завершення. Але "Іскандери" та "Калібри" стоять у них на конвеєрі. Вмонтувати туди ядерну боєголовку проблеми не складає. Пускові установки у них для цього є", – додав Черник.

Теги по теме
Россия Оружие
Источник материала
loader
loader