Зеленський натякнув про дозвіл США на удари по території РФ
Зеленський натякнув про дозвіл США на удари по території РФ

Зеленський натякнув про дозвіл США на удари по території РФ

Президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву щодо можливого використання далекобійної зброї проти Росії. Він повідомив, що Україна веде активний діалог зі Сполученими Штатами з метою отримання дозволу на удари по території РФ західною зброєю. Про це президент сказав в інтерв’ю телеканалу Fox News.

За словами речника президента Сергія Никифорова, це питання обговорюється на найвищому рівні, і українська сторона сподівається на позитивне вирішення питання​.

«Ми почали йти. Ми взяли цей план з деталями, дали його Байдену, поділилися деякими ідеями з Камалою і Дональдом. У мене немає зараз скепсису щодо цього. Я більш позитивний. Але побачимо», – заявив Зеленський. 

Відносини між Україною та США протягом війни значно зміцнилися, і США стали одним із ключових партнерів у постачанні зброї та фінансової підтримки. Зокрема, Вашингтон вже надав мільярди доларів військової допомоги, включаючи системи HIMARS, гаубиці, ракети Patriot та інше озброєння. Питання про удари далекобійною зброєю по Росії є частиною ширшої дискусії щодо подальшої ескалації конфлікту та стримування агресії з боку Кремля.

Також відзначається, що США продовжують оцінювати можливі наслідки такого кроку, щоб уникнути неконтрольованої ескалації війни, яка може вплинути на глобальну безпеку.

До слова, прессекретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров стверджує, що український План перемоги в США прийняли конструктивно і з величезною зацікавленістю. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

Також Никифоров висловив обнадійливі очікування напередодні майбутнього засідання Контактної групи з оборони України, відомої як «Рамштайн».

Источник материала
loader