Учені б'ють на сполох: закислення океану наближається до критичної межі
Учені б'ють на сполох: закислення океану наближається до критичної межі

Учені б'ють на сполох: закислення океану наближається до критичної межі

Про це йдеться у звіті вчених про стан світових систем життєзабезпечення, пише The Guardian. Зокрема, експерти наголошують на необхідності переоцінки рівнів закислення океану.

Яка небезпека від закислення океану

Закислення океану наближається до критичного порогу. Воно становить дедалі більшу загрозу для морських екосистем,
– йдеться у звіті.

Звіт Потсдамського інституту досліджень впливу клімату базується на багаторічних дослідженнях вчених, які виявили дев’ять систем і процесів – так званих планетарних меж, що забезпечують стабільність функцій життєзабезпечення Землі. На сьогодні пороги шести з цих меж уже були перевищені.

Левке Цезар, кліматичний фізик з PIK і співавтор звіту, зазначив, що існують дві причини, чому рівні закислення океану викликають занепокоєння.

"Одна з них полягає в тому, що індикатор закислення океану... наближається до порогу порушення безпечної межі. По-друге, навіть ці поточні умови можуть бути проблематичними для різних морських організмів, що вказує на необхідність переоцінки того, які рівні насправді можна назвати безпечними", – пояснив він.

Науковець підкреслив, що будь-яке людське порушення довкілля не слід розглядати як окремі проблеми, оскільки цей підхід не враховує взаємодію компонентів системи Землі, які утворюють складну мережу, де зміни в одній сфері можуть впливати на інші.

Дбайливе ставлення до навколишнього середовища є одним з ключових пріоритетів для відповідального бізнесу. Тому "МакДональдз" пропонує своїм відвідувачам сортувати відходи. Це не лише зменшує екологічний слід компанії, а й сприяє формуванню культури відповідального споживання серед клієнтів.

Источник материала
loader
loader