Федоров назвав дату старту програми "Школа офлайн"
Федоров назвав дату старту програми "Школа офлайн"

Федоров назвав дату старту програми "Школа офлайн"

Таке рішення ухвалив уряд України, повідомив віцепрем'єр Михайло Федоров у телеграмі. Мета програми – дати дітям якісну освіту з урахуванням життєвих умов, у яких вони опинилися.

Як діятиме "Школа офлайн"

Федоров наголосив: офлайн-навчання має бути безпечним.

Для цього з урядом і МОН співпрацюємо з компанією Palantir, визначаємо безпечні школи, де дійсно доцільно зробити укриття й повернути дітей за парти. На будівництво укриттів у прифронтових регіонах уряд виділив 7,5 мільярда гривень,
– повідомив посадовець.

І додав, що програма інклюзивна та гнучка. Вона враховує запити дітей-переселенців, дітей, які виїхали за кордон, і дітей, що залишилися на тимчасово окупованих територіях.

Що передбачає "Школа офлайн"

Програма "Школа офлайн" передбачає:

  • Підвищення якості дистанційного навчання там, де відновити безпечний офлайн неможливо.
  • Діти за кордоном, які ходять у місцеві школи, вивчатимуть в українських школах тільки предмети з українознавчим компонентом. Наприклад, українську мову, українську літературу, географію, історію України. Тобто не буде подвійного навантаження, коли дитина навчається за повною програмою і в українській, і в закордонній школі. Оцінки із закордонних шкіл перезараховуватимуть.
  • Навчання за місцем перебування. Діти, які переїхали в безпечніші регіони, з 1 вересня 2025 року навчатимуться очно в школах за місцем фактичного перебування.
  • Педагогічний патронаж для дітей із тимчасово окупованих територій, які навчаються за індивідуальним графіком. За кожним учнем закріплюють учителя, який зможе разом з дитиною сформувати розклад та траєкторію навчання відповідно до її потреб.

Якісна освіта – це базова потреба дітей, яку треба забезпечити попри все. Зміни запроваджуємо без бюрократії та виключно з турботою про дітей і вчителів,
– уточнив Федоров.

Дізнатися більше про "Школу офлайн" можна на сайті програми.

Нагадаємо, 24 Канал детально розповідав про "Школу офлайн". Про це можна прочитати тут.

Теги по теме
Школа
Источник материала
loader