Інтерес оборонних компаній світу до співпраці з Україною постійно зростає - Президент
Інтерес оборонних компаній світу до співпраці з Україною постійно зростає - Президент

Інтерес оборонних компаній світу до співпраці з Україною постійно зростає - Президент

Принципово, що постійно зростає інтерес не лише держав-партнерів, а й оборонних компаній світу до співпраці з Україною.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Сьогодні в Києві працював уже другий форум оборонних індустрій. Представники більш ніж 30 країн і майже трьох сотень компаній – українських та передових іноземних», - поінформував він.

Відео: Офіс Президента

Глава держави зауважив, що для України абсолютно принципово, що постійно зростає інтерес не лише держав-партнерів, а й оборонних компаній світу до співпраці.

За його словами, частину таких домовленостей уже реалізовано «і щодо інвестицій в оборонне виробництво в Україні, і щодо локалізації, ще більше – на етапі підготовки».

«Україна вже робить речі, яких раніше в нас не було, – це 155-й калібр і наші далекобійні дрони, наші морські дрони. Створюємо нову основу під використання західної бронетехніки – це і ремонт, і обслуговування», - акцентував Зеленський.

Президент підкреслив, що «хороші речі робляться і для розвитку нашої ракетної програми. І дуже важливо зараз – прискорюватись із цим усім».

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що в умовах повномасштабної війни під постійними російськими ударами українці змогли побудувати фактично нову оборонну промисловість. Лише за перше півріччя цього року в Україні виробили у 25 разів більше боєприпасів для артилерії і мінометів, ніж за увесь 2022 рік. 

Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
loader