Умєров анонсував кадрові зміни в Міноборони: деталі
Умєров анонсував кадрові зміни в Міноборони: деталі

Умєров анонсував кадрові зміни в Міноборони: деталі

Міністр оборони Рустем Умєров підписав подання до Кабінету міністрів про звільнення заступників міністра оборони. Йдеться Станіслава Гайдера, який переходить на посаду керівника Офісу міністра, Олександра Сергія, Юрія Джигиру та Людмилу Дараган, яка перейде на посаду державного секретаря. Про це повідомляє пресслужба оборонного відомства.

«Система Міністерства оборони України – Збройні сили, Головне управління розвідки та Державна спеціальна служба транспорту – під час воєнного стану є закритим периметром. Це означає, що всі процеси всередині мають бути чіткими та контрольованими. Будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них – неприпустимі. У цьому контексті проводяться і кадрові зміни», – каже він.

Умєров пообіцяв повідомити окремо про нові призначення, включно із заступниками міністра

Також міністр розповів про реформування системи оборонних закупівель.

«Спецтехноекспорт» (СТЕ) переходить від ГУР до Міноборони. Поставив завдання – довести до кінця процес очищення системи закупівель у тісній співпраці з правоохоронними та антикорупційними органами. Також продовжуємо реформування Агентства оборонних закупівель (АОЗ) і Державного оператора тилу (ДОТ), наближаючи ці процеси до стандартів НАТО», – зазначив очільник Міноборони.

Як зазначив міністр, найближчим часом будуть створені наглядові ради для обох структур. Подання до Кабміну буде зроблено цього тижня.

Новина доповнюється...

Источник материала
loader
loader