Міністру оборони знов «тасують» заступників
Міністру оборони знов «тасують» заступників

Міністру оборони знов «тасують» заступників

Міністру оборони знов «тасують» заступників - Фото 1

Одного зі звільнених заступників призначили на посаду влітку цього року.

Міністр оборони Рустем Умєров підписав подання до уряду про звільнення своїх чотирьох заступників, про що повідомив у Facebook. Про нові призначення очільник Міноборони пообіцяв повідомити окремо.Так, очільник Міноборони вирішив звільнити:
  • Станіслава Гайдера, який переходить на посаду керівника офісу міністра;
  • Олександра Сергія;
  • Юрія Джигира;
  • державного секретаря Людмилу Дараган.

«Система Міністерства оборони України — Збройні сили, ГУР та ДССТ — під час воєнного стану є закритим периметром. Це означає, що всі процеси всередині мають бути чіткими та контрольованими. Будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них — неприпустимі. У цьому контексті проводяться і кадрові зміни», – пояснив звільнення Умєров.

Станіслав Гайдер став заступником міністра оборони у жовтні минулого року. Юрія Джигира призначили у вересні 2023 року, так само як і Людмилу Дараган. Олександр Сергій обійняв посаду заступника глави Міноборони у липні 2024 року.

20 вересня ЗМІ повідомляли, що Рустем Умєров звільнив двох заступників начальника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова — Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка — і планує масштабні кадрові «чистки». Водночас зазначалося, що з очільником військової розвідки це рішення не погоджували.

За даними ЗМІ Умєров планує звільнити, або вже звільнив близько 20 генералів та високопосадовців через «неефективність, совковий підхід та відсутність результатів у роботі за напрямками». У списку «на вихід» крім, пʼяти заступників міністра, держсекретаря Міноборони, також опинився скандальновідомий начальник штабу Командування Сил безпілотних систем Роман Гладкий. // Дзеркало тижня

Tweet
Источник материала
loader
loader