Зеленський вшанував пам’ять полеглих воїнів
Зеленський вшанував пам’ять полеглих воїнів

Зеленський вшанував пам’ять полеглих воїнів

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 1 жовтня, у День захисників і захисниць України вшанував пам’ять полеглих воїнів.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у соцмережі Х.

«Незалежність України – це здобуток кожного й кожної, хто бореться заради неї, захищає нашу державу і хто своє життя віддав, щоб Україна жила. Вічна та світла пам’ять усім українським героям! Вічна вдячність за те, що Україна є», - розповів Зеленський.

Він поклав квіти до Стіни пам'яті полеглих за Україну, що біля Михайлівського Златоверхого монастиря.

Зеленський вшанував пам’ять полеглих воїнів - Фото 1

У церемонії вшанування пам’яті полеглих взяли участь також Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Головнокомандувач Олександр Сирський, керівництво Офісу Президента.

Зеленський вшанував пам’ять полеглих воїнів - Фото 2

Як повідомлялося, у вівторок, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.

День захисників і захисниць України – державне свято, яке було започатковане 14 жовтня 2014 року президентським указом як День захисника України. 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України. Його відзначали 14 жовтня, але торік дату свята перенесли на 1 жовтня з огляду на реформу церковного календаря.

Православна церква України ухвалила рішення перейти на новоюліанський календар з 1 вересня 2023 року. Таким чином, більшість християн України вже відзначають релігійні свята за новим календарем - на 13 днів раніше. Зокрема, Покрову Пресвятої Богородиці замість 14 жовтня святкують 1 жовтня, а разом з нею перенесено і дату Дня захисників і захисниць.

Фото: ОП

Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader