Нардеп Єгор Чернєв розповів, яку обіцянку Дуда дав Україні
Нардеп Єгор Чернєв розповів, яку обіцянку Дуда дав Україні

Нардеп Єгор Чернєв розповів, яку обіцянку Дуда дав Україні

Польща не залишить Україну, не зважаючи на жодні розбіжності. Про це президент Польщі Анджей Дуда сказав Єгор Чернєву, народному депутату, голові Постійної Делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО.

За словами Чернєва, він мав розмову з Дудою у кулуарах Варшавського безпекового форуму.

«Ми говорили про непрості стосунки між нашими країнами останнім часом. Проте за його словами, це все тактичні проблеми, але ключовими є питання стратегічні. І в стратегічних інтересах Польщі є підтримка України у війні та на шляху до ЄС та НАТО», – написав на Facebook нардеп.

Чернєв додав, що Дуда ставиться до України «з величезною симпатією», тож важливо «цю підтримку зберегти».

Раніше міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Україна не зможе вступити до Євросоюзу без розв'язання питання про Волинську трагедію 1943 року. Однак президент Польщі Анджей Дуда цю заяву розкритикував.

Як відомо, українська влада погодилася на початок пошуково-ексгумаційних робіт на могилах поляків, убитих Українською повстанською армією (УПА) в лютому 1945 року в містечку Пузники на Поділлі.

Також Україна готова обговорювати з польськими колегами складні історичні питання, зокрема Волинську трагедію 1943-1944 років. Про це заявив міністр закордонних справ Андрій Сибіга.

Источник материала
loader
loader