Поліція Вінниччини припинила злочинну діяльність драгдилера, що діяв на міжрегіональному рівні
Поліція Вінниччини припинила злочинну діяльність драгдилера, що діяв на міжрегіональному рівні

Поліція Вінниччини припинила злочинну діяльність драгдилера, що діяв на міжрегіональному рівні

В одному з сіл Могилів-Подільського району місцевий мешканець облаштував нарколабораторію з масштабного виготовлення амфетаміну та канабісу, вирощував елітні сорти коноплі, а також налагодив виробництво псилоцибінових грибів.

Як пише пресслужба відомства, «товар» реалізовував партіями через поштові відправлення у різні регіони України для подальшого роздрібного збуту месенджерами.

Слідством встановлено, що за місяць чоловік міг виготовити до 3 кг готового до збуту психотропу та наркотиків, а за сезон виростити близько 1000 наркорослин. Його щомісячний прибуток сягав 200 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали 30-річного фігуранта та провели ряд санкціонованих обшуків. У приміщені, яке зловмисник обладнав під нарколаболаторію, та за місцем його проживання поліцейські вилучили 5 кг підготовленого до збуту канабісу, розфасовані у зіп-пакети спори галюциногенних грибів, близько 500 г прекурсора фенілнітропен, а також лабораторне обладнання, хімреактиви, пакувальні матеріали та мобільні телефони.

На земельній ділянці, де відбувалося культивування коноплі, працівники поліції вилучили понад 500 рослин канабісу. Висаджену в окремих горщиках коноплю чоловік доставляв на поле електричним трициклом та мотоблоком. Саму земельну ділянку облаштував системою поливу, ретельно доглядав за «врожаєм» та особисто охороняв, мешкаючи під час дозрівання рослин в наметі.

Під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України. Підозрюваному загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Заходи з викриття наркодилера проводили слідчі слідчого управління та співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю, спільно з працівниками Могилів-Подільського райвідділу поліції та оперативних служб обласного главку, за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Тривають подальші слідчі дії з викриття інших осіб, які можуть бути причетним до незаконного наркообігу.

Источник материала
loader
loader