Дружині одного з ватажків «ДНР» оголосили підозру у викраденні й катуванні людей
Дружині одного з ватажків «ДНР» оголосили підозру у викраденні й катуванні людей

Дружині одного з ватажків «ДНР» оголосили підозру у викраденні й катуванні людей

Правоохоронці заочно оголосили підозру дружині одного з ватажків терористичного угруповання "ДНР", яка брала участь у викраденні й катуванні жителів тимчасово окупованих територій.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Національна поліція.

Встановлено, що чоловік підозрюваної разом з іншими озброєними бойовиками "ДНР" у 2014 році захопили адміністративну будівлю Горлівського міського управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області. Після захоплення міста фігурантку наділили "владними повноваженнями". Вона могла віддавати учасникам "ДНР" обов’язкові до виконання накази.

У травні 2014 року бойовики на чолі з підозрюваною затримали 15 цивільних, які поширювали газету "Сторінка Здоров’я" й рекламували продукцію біологічно активних добавок по всій території України, зокрема й у Донецькій області.

Фігурантка знала, що перед нею цивільні, які не мають зброї й не беруть участі в антитерористичній операції. Попри це вона наказала схопити громадян та відвезти їх у підвали катівні, яку бойовики облаштували в приміщенні захопленого Горлівського міськуправління ГУ МВС.

За наказом зловмисниці в катівні бранцям звʼязали руки пластиковими монтажними стяжками, наділи на голови поліетиленові пакети, роздягли до спідньої білизни, поставили на коліна й утримували в цьому положенні. Таким чином підозрювана намагалася деморалізувати людей та вибити з них зізнання в належності до національно-визвольного руху "Правий сектор".

Щоб отримати потрібну інформацію, звʼязаних і роздягнених потерпілих з поліетиленовими пакетами на головах били кулаками, ногами, кийками та прикладами від автоматичної зброї по обличчю, руках, ногах і тулубу. Сама фігурантка не лише віддавала накази на побиття й імітацію розстрілу бранців, а й била їх особисто.

Бойовики протримали цивільних у катівні понад тиждень. Не вибивши з них жодних корисних відомостей, за завданням підозрюваної вони почали вимагати від керівництва компанії, де працювали потерпілі, 15 тисяч доларів за визволення. Бойовики відпустили бранців лише після того, як отримали цю суму.

Поліцейські встановили особу зловмисниці та виявили, що нині жінка переховується в тимчасово окупованому Криму.

Слідчі зібрали достатньо доказів, щоб оголосити фігурантці підозру в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального Кодексу України).

Підозрюваній загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, очільнику терористичного угруповання "ДНР" Денису Пушиліну заочно оголосили нову підозру.

Источник материала
loader
loader