Вперше від початку вторгнення Київський марафон Незламності відбудеться вулицями Києва
Вперше від початку вторгнення Київський марафон Незламності відбудеться вулицями Києва

Вперше від початку вторгнення Київський марафон Незламності відбудеться вулицями Києва

13 жовтня учасники благодійного Київського марафону Незламності вибіжать за межі Труханового острова — вперше за час повномасштабної війни.

Як і всі події Run Ukraine, Київський марафон Незламності матиме важливу благодійну складову, загальна сума якої перетне позначку в 10 000 000 гривень для армії та благодійних ініціатив.

Головний марафон країни відбуватиметься у два дні, 12 та 13 жовтня. Але вулицями міста учасники пробіжать лише в неділю, суботні забіги відбудуться в межах Труханового острова.

Старт Київського марафону Незламності відбудеться на Трухановому острові. Далі маршрут проходитиме через Північний міст, Оболонь, Парк "Наталка" та міст "Хвиля Азову" — в одне коло для учасників дистанції півмарафону (21 км) і в два кола для марафонців (42 км).

Для безпеки учасників в неділю, 13 жовтня, буде організоване часткове обмеження руху, без повного перекриття. Зокрема на Північному мості буде обмежено рух двома смугами в одну сторону.

У перший день Київського марафону Незламності, 12 жовтня, обмеження дорожнього руху застосовуватися не будуть.

Ухвалюючи це рішення, міська влада зважила на ряд чинників, зокрема безпекові питання та соціальну важливість заходу.

Благодійність. Вже на етапі підготовки Київський марафон Незламності зібрав на благодійність понад 6 000 000 грн. Загалом у рамках події планується зібрати понад 10 000 000 грн.

Соціальна інтеграція військових та поранених. В межах заходу відбудеться окремий старт для чинних військових та ветеранів війни.

Психологічна підтримка українців. Спортивні заходи мають позитивний вплив на фізичне та ментальне здоров’я. Цьогоріч до стартів Київського марафону Незламності бажають долучитися удвічі більше охочих, ніж минулого року.

Безпека учасників. На довшому маршруті буде розміщено значно більше укриттів. Бігуни зможуть розосередитися на маршруті і у випадку оголошення повітряної тривоги скористатися найближчим укриттям, не утворюючи скупчень.

50 %від прибутку з різних дистанцій Київського марафону буде передано до UNITED24, державної фандрейзингової платформи, започаткованої Президентом України Володимиром Зеленським для збору благодійних пожертв на підтримку України. Крім цього дистанція 1.6 км буде повністю благодійною і 100 % коштів від реєстрацій буде спрямовано до центру Superhumans.

Київський марафон Незламності традиційно проходить в українській столиці з 2010 року, збираючи на стартах тисячі бігунів з України та з-за кордону.

Цьогоріч головний марафон країни відбудеться 12-13 жовтня.

Реєстрація триває на сайті: kyivmarathon.org

Источник материала
loader
loader