Астарта будує новий завод з переробки сої за державною підтримкою на Полтавщині
Астарта будує новий завод з переробки сої за державною підтримкою на Полтавщині

Астарта будує новий завод з переробки сої за державною підтримкою на Полтавщині

Агрохолдинг «Астарта-Київ» став першою українською компанією, яка отримає фінансування за умовами держпідтримки проєктів зі значними інвестиціями, або так званої програми «інвестиційних нянь». Про це 5 жовтня на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

«В Україні стартувала програма державної підтримки проєктів зі значними інвестиціями. Символічно, що першим проєктом, який отримав сприяння держави, став агропереробний завод. Його на Полтавщині збудує «Астарта-Київ» Віктора Іванчика», - написав народний депутат.

Як уточнив Д. Кисилевський, новий завод з глибокої переробки сої матиме потужність 500 тонн за добу. Астарта інвестує в цей проєкт понад 76 млн євро, на підприємстві буде створено 110 робочих місць.

«Новий завод з глибокої переробки сої матиме потужність 500 тонн за добу. Астарта інвестує в цей проєкт понад 76 мільйонів євро. Буде створено 110 робочих місць. Чим допоможе держава? Це дозволить компанії-виробнику реінвестувати значні кошти в подальший розвиток нового заводу», - пояснив він, додавши, що загалом на таку підтримку можуть розраховувати будь-які промислові проєкти з обсягом інвестицій від 12 млн євро.

«Під час широкомасштабної війни всі ми не раз могли бачити, що й ворожі, й дружні країни інколи не проти обмежити наш сировинний аграрний експорт. Переробка такої сировини всередині України - єдина правильна відповідь на цей виклик. Тому підтримка державою саме таких проєктів дуже важлива», - резюмував заступник голови комітету.

Источник материала
loader
loader