Стало можливо тонувати значки додатків в iOS 18
Стало можливо тонувати значки додатків в iOS 18

Стало можливо тонувати значки додатків в iOS 18

Уже кілька років можна персоналізувати екран свого iPhone, створюючи власні піктограми, переважно за допомогою вбудованої програми Apple Shortcuts ( і у нас є інструкції, як це зробити ). Але якщо ви хочете трохи налаштувати за короткий проміжок часу, нова функція в iOS 18 дозволяє налаштувати колір піктограм програми за лічені миті. Ось як.

На головному екрані iPhone:

  • Натисніть і утримуйте десь на фоні, щоб піктограми почали танцювати.
  • Ви побачите кнопку Редагувати у верхньому лівому куті; торкніться його, а потім виберіть Налаштувати.
Головний екран iPhone із програмами жовтого кольору.
Спливаюче меню в нижній частині екрана дозволяє змінювати вигляд піктограм програми. Знімок екрана: Apple
Головний екран iPhone із жовтими значками.
Ви можете додати цікавий відтінок своїм програмам. Знімок екрана: Apple

У нижній частині екрана спливаюче меню запропонує кілька варіантів: Світлий або Темний (щоб піктограми не змінювалися незалежно від того, у якому режимі ви перебуваєте); Автоматично (де ОС вирішить за вас, коли освітлювати або затемнювати значки); і тонований . З останнім варіантом все стає цікавим.

Тепер ви побачите два повзунки: один вибирає колір для ваших значків, а інший змінює колір від світлого до темного. Так, наприклад, якщо ви хочете, щоб ваші значки були відтінені зеленим, перемістіть індикатор на верхньому повзунку на зелений, а за допомогою нижнього повзунка виберіть, наскільки темно-зеленим ви хочете, щоб вони були. (Ви відразу побачите результати.)

Ви також можете скористатися піктограмою-крапельницею у верхньому правому куті спливаючого меню, щоб вибрати колір із шпалер, який буде використано як відтінок значка. Торкніться піктограми крапельниці, і меню зникне; натомість ви побачите коло з сіткою на шпалерах. Просто перемістіть коло до кольору, який ви бажаєте відтінити, і підніміть палець.

Втомився від свого відтінку? Просто поверніться до спливаючого меню та виберіть «Світлий/Темний/Автоматично», і ваші значки матимуть свої старі знайомі кольори.

Источник материала
loader
loader