На ОГХК знайшовся єдиний покупець — і це власник «Vodafone Україна»
На ОГХК знайшовся єдиний покупець — і це власник «Vodafone Україна»

На ОГХК знайшовся єдиний покупець — і це власник «Vodafone Україна»

Джерело

Компанія «Цемін Україна», яка належить азербайджанському бізнесмену Насібу Хасанову, виявилася єдиним учасником аукціону з приватизації «Обʼєднаної гірничо-хімічної компанії».

Хасанов — власник холдингу NEQSOL, куди входить зокрема «Vodafone Україна».

Стартова вартість ОГХК становила 3,9 млрд грн, а «Цемін Україна» запропонувала 3,94 млрд грн.

За словами регіонального директора NEQSOL Володимира Лавренчука, холдинг чекає на завершення процесу приватизації та оголошення офіційних результатів. Відповідно до порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів великої приватизації, у випадку подання менше ніж двох заяв про участь в торгах, орган приватизації повинен протягом п'яти робочих днів з дня формування протоколу ухвалити та опублікувати рішення — продається актив чи ні.

Холдинг NEQSOL розпочав свою діяльність із нафтогазової галузі на початку 1990-х років. У 2005 р. NEQSOL почав займатись також телекомом, придбавши Bakcell в Азербайджані. У 2019-му NEQSOL викупив у росіян «Vodafone Україна».

Холдинг також присутній на ринку будівельних послуг та матеріалів, займається виробництвом цементу та супутніх матеріалів. Зокрема до нього входить компанія Norm — найбільший виробник цементу на Південному Кавказі.

ОГХК — один із найбільших у світі виробників титанової сировини, що має 4% світового ринку та входить до першої десятки у світі за обсягами виробництва. Є лідером із випуску ільменітового, рутилового та цирконового концентратів в Україні та Європі. Має дві філії: Вільногірський ГЗК (родовище Малишевське, Дніпропетровська область) та Іршанський ГЗК (родовище Межирічне, Житомирська область).

Название источника
LIGA.net
Ссылка на материал
https://biz.liga.net/ua/all/all/novosti/vlasnyk-vodafone-ukraina-stav-iedynym-uchasnykom-auktsionu-z-pryvatyzatsii-ohkhk
Теги по теме
Экономика Азербайджан
Источник материала
loader
loader