«FreeДом» у вересні: операція ГУР зі звільнення Вовчанського агрегатного заводу в трендах російського YouTubе, увага глядачів до візиту Зеленського у США, зізнання російських військовополонених
«FreeДом» у вересні: операція ГУР зі звільнення Вовчанського агрегатного заводу в трендах російського YouTubе, увага глядачів до візиту Зеленського у США, зізнання російських військовополонених

«FreeДом» у вересні: операція ГУР зі звільнення Вовчанського агрегатного заводу в трендах російського YouTubе, увага глядачів до візиту Зеленського у США, зізнання російських військовополонених

Успіхи Сил оборони України в російському тилу, презентація Президентом України на зустрічах з іноземними лідерами плану перемоги, невдоволення матерів російських військових-строковиків методами мобілізації – теми, що у вересні привернули високу увагу глядачів каналу українського іномовлення «FreeДом», орієнтованого на російськомовну аудиторію за кордоном. Відео «FreeДом» двічі було в трендах російського сегменту YouTube.

Найпопулярнішим відео місяця на YouTube-каналі «FreeДом» — понад 1,6 млн переглядів — стала заява Президента України Володимира Зеленського про Путіна, який не полишає спроб захопити території України, тоді як його війська неспроможні  повернути райони Курської області,  взяті під контроль Силами оборони України. Географія переглядів: 94,3% — з-за кордону, з них 61,9% — з Росії; 7,3% — Узбекистану; 5,2% — Казахстану; 3% —  Киргизстану.*

У тренди  російського сегменту YouTube потрапив випуск «Фронт News» про українські далекобійні дрони, які долають російську ППО, та про звільнення бійцями ГУР Вовчанського агрегатного заводу в Харківській області, під час якого було взято в полон десятків окупантів: 1 млн переглядів, 82,4% – з-за кордону, з них 33,2% – з Росії; 11,2% — з Казахстану; 6,8% — з Узбекистану; 2,9% – з Киргизстану. Це засвідчує високу увагу російськомовної аудиторії до успіхів українських військових на теренах РФ. Також у трендах був новий епізод проєкту «Дивіться самі» (рос. «Смотрите сами») з ведучим Володимиром Рунцем, присвячений перспективам розвитку взаємин Владіміра Путіна та очільника Чечні Рамзана Кадирова. Приводом до розмови стала невдала спроба рейдерського захоплення російського маркетплейса Wildberries за участі людей Кадирова та перспективи дестабілізації ситуації в Чечні у разі втрати Кадировим своїх привілеїв. 90,7% переглядів – з-за кордону: 52,7% — з Росії; 8% — з Казахстану; 5,4% — з Узбекистану; 3% — з Німеччини.

Протягом місяця зберігався високий інтерес російськомовних глядачів за кордоном до матеріалів, які торкались подій на Курщині. В ексклюзивних матеріалах із зізнаннями російських військовополонених, які здались у полон під час Курської операції СОУ, особливу увагу редакція «FreeДом» звернула на розвінчування російської дезінформації про те, що українські військові начебто катують полонених. Високі перегляди отримало відео розмови з сержантом морської піхоти РФ, в якому він, зокрема, розповів про загибель російських строковиків  у Курській області, хоча сам Путін заявляв, що солдат строкової служби там немає. 90,9% переглядів — з-за кордону: 67,4% — з Росії; 2,8% — Білорусі; 2,7% — Німеччини; 1,9% — Казахстану. Загалом відео переглянули 434 тисячі разів.

«FreeДом» у вересні: операція ГУР зі звільнення Вовчанського агрегатного заводу в трендах російського YouTubе, увага глядачів до візиту Зеленського у США, зізнання російських військовополонених - Фото 1

Загалом, за місяць контент під брендом «FreeДом» на різних цифрових платформах ДП «МПІУ» (YouTube, Facebook, Telegram, X, TikTok) та на майданчиках партнерів — українських медіа груп, набрав 228,7 мільйонів переглядів. За весь період роботи загальна кількість переглядів сягнула 11,4 мільярда.**

Резонансними також були матеріали «FreeДом», присвячені реальному стану справ у російській армії та різним кризовим явищам в Росії, які можуть стати передумовою до  трансформаційних змін і нестабільності в РФ. 762 тис. переглядів отримав епізод проєкту «Таємне життя матрьошки» про невдоволення російських матерів тим, що строковиків обманом відправляють на війну.

У вересні канали українського іномовлення – «FreeДом», «UATV English», «UATV Español», «UATV Arabic» – активно висвітлювали дипломатичні кроки української влади, покликані зупинити російську агресію, зокрема візит Володимира Зеленського до США.  Випуски новин, окремі сюжети, стріми, коротке відео ключових заяв разом зібрали на YouTube-каналах іномовлення понад мільйон переглядів*. Так 96,9% переглядів з-за кордону отримало звернення Володимира Зеленського про план дій під час візиту до США: 66,2% — з Росії; 6,1% — Узбекистану; 5,5% — Казахстану; 2,6% — Німеччини. Звернення переглянули 159 тис. разів. Трансляція у перекладі російською мовою промови Президента України на засіданні Ради безпеки ООН, де він підкреслив необхідність об'єднання міжнародної спільноти для завершення російської агресії, зібрала 101 тис. переглядів: 91,2% – з-за кордону, з них 55,8% – з Росії; 5,7% — Узбекистану; 5,4% — Казахстану та 3,4% — Таджикистану. Інші відео-матеріали про візит Володимира Зеленського до США на YouTube-каналах «FreeДом» та «FreeДом». LIVE в середньому отримали понад 90% переглядів з-за кордону. Відео резонансної зустрічі українського президента з Дональдом Трампом зібрало 152 тис. переглядів: 95,7% — з-за кордону (56% – з Росії; 7,1% — Узбекистану; 6,2% — Казахстану та 3,2% — Таджикистану). До топ міст за переглядами увійшли Москва (Росія), Ташкент (Узбекистан), Санкт-Петербург (Росія), Краснодар (Росія), Душанбе (Таджикистан) та Бішкек (Киргизстан).

*Дані наведені в матеріалі станом на 30.09.2024. Джерела даних: аналітичні інструменти діджитал-платформ; Google Analytics; YouTube Studio каналів «FreeДом» та партнерів.

**Загальні показники на всіх діджитал-майданчиках (YouTube, Facebook, TikTok, Telegram) ДП «МПІУ» та на майданчиках партнерів — українських медіагруп, на яких виходить контент під брендом «FreeДом».

***Сума переглядів усього контенту про візит Володимира Зеленського до США, опублікованого на YouTube-каналах «FreeДом», «FreeДом».LIVE», «UATV English», «UATV Español», «UATV Arabic».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader