Ворог здійснив 60 атак на портову інфраструктуру України за три місяці
Ворог здійснив 60 атак на портову інфраструктуру України за три місяці

Ворог здійснив 60 атак на портову інфраструктуру України за три місяці

Агресор цілеспрямовано посилює атаки на портову інфраструктуру українського півдня.

Мета атак — зниження українського експортного потенціалу та свідоме провокування продовольчої кризи у тих частинах світу, які прямо залежать від постачання українського зерна, говориться у повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури

«Цілями ворожих обстрілів у першу чергу є порти, цивільні судна та зерноховища. Так, за останні три місяці ворог здійснив майже 60 таких атак. Їх наслідком стало пошкодження та знищення майже 300 об’єктів портової інфраструктури, 177 транспортних засобів та 22 цивільних судна. Постраждали 79 цивільних. Серед них працівники портів, логістичних компаній та екіпажі суден», — зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба. 

Водночас він наголосив, що кожен воєнний злочин задокументовано правоохоронцями, і росія буде відповідати за кожну атаку проти цивільних, людяності та міжнародного права. 

«Зі свого боку світ має відповідно реагувати на ці атаки, адже наслідки обстрілів відчутні не лише для України. Передусім це позначається на державах Глобального Півдня та Європи. Понад 40 держав сьогодні отримують наше зерно — серед них Єгипет, Лівія, Туніс, Алжир, Китай, В’єтнам, Індонезія, Іспанія, Туреччина, Нідерланди», — заявив Олексій Кулеба. 

Він сказав, що світове товариство має посилювати тиск на рф, оскільки мовчання та бездіяльність лише посилюють безкарність ворога.

Источник материала
loader