СБУ вивчає діяльність «казачого кадетського корпусу», де з дітей Луганщини роблять бойовиків
СБУ вивчає діяльність «казачого кадетського корпусу», де з дітей Луганщини роблять бойовиків

СБУ вивчає діяльність «казачого кадетського корпусу», де з дітей Луганщини роблять бойовиків

Досудове розслідування у справі очільника т. зв. «Старобільського казачого корпусу» проводять слідчі Служби безпеки України за процесуального керівництва Луганської облпрокуратури.

Про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Служба безпеки України проводить досудове розслідування у справі колаборанта, який очолює т. зв. «Старобільський казачий кадетський корпус ім. Маргелова». Цю так звану «державну освітню установу» окупанти створили у травні 2022 р. на базі Старобільського професійно-технічного ліцею. Куратором цього та інших «казачих кадетських корпусів», відкритих рашистами на тимчасово окупованій Луганщині, є партія «Единая Россия», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що метою окупантів є перевиховання дітей та підлітків, які до широкомасштабної війни навчались в українських школах, в дусі російського мілітаризму. Військова підготовка необхідна для служби в лавах ЗС РФ.

1 лютого 2024 р. «в.о. директора» незаконного навчального закладу призначено колишнього керівника обласного центру підвищення кваліфікації кадрів агропромислового комплексу.

Фігурант організував перетворення українських дітей на «донских казаков» відповідно до російського законодавства та «федеральних освітніх стандартів». До виховного процесу в «кадетському корпусі» залучені професійні «казаки» та російські воєнні злочинці, які воюють проти України на східному фронті.

Дітей приводять до присяги на вірність окупантам, присвоюють їм звання та видають погони, проводять з ними вогневу підготовку.

Очільнику «казачого» навчального закладу повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативні та слідчі дії, які проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з УСР у Луганській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, на ТОТ Луганщини росіяни агітують школярів воювати проти України.

Фото з відкритих джерел

Теги по теме
СБУ Луганщина
Источник материала
loader
loader