5 речей, які ви повинні зробити зараз, щоб захистити свій дім від холоду взимку
5 речей, які ви повинні зробити зараз, щоб захистити свій дім від холоду взимку

5 речей, які ви повинні зробити зараз, щоб захистити свій дім від холоду взимку

Як пише Real Simple, осінь – ідеальний час, щоб підготувати дім до низьких температур. Що зробити, щоб забезпечити тепло і затишок протягом усього холодного сезону, розповідаємо далі.

Проведіть повний огляд будинку

Огляньте зовнішні стіни дому, як всередині, так і зовні, шукаючи потенційні проблеми, такі як щілини чи тріщини, ознаки протікання даху або протяги. Зверніть увагу на будь-які проблеми та спробуйте їх полагодити.

Замініть герметик

Зовнішня герметизація може працювати десятками років, однак іноді вона пошкоджується, тож важливо слідкувати за її станом. Відсутність герметизації може дозволити комахам та іншим шкідникам потрапити у ваш дім і створити щілини, через які холодне повітря проникатиме у будинок.

Атмосфера у домі починається з тепла. Найкраще забезпечать його газові котли від Bosch. Прості в обслуговуванні. Надійні. Компактні та мінімалістичні: чудово впишуться у будь-який інтер'єр. Широка лінійка продуктів дозволяє знайти найкраще рішення відповідно до своїх потреб.

Перевірте ізоляцію труб

Замерзлі труби можуть призвести до серйозних пошкоджень у домі та проблем з опаленням. Труби, які проходять уздовж зовнішніх стін, замерзають першими, оскільки вони все ще піддаються впливу низьких температур. Накладення спіненої ізоляції навколо них або навіть термоізоляційної стрічки для труб, які мають тенденцію до замерзання, допоможе уникнути такої проблеми.

Поміняйте штори

Змініть легкі штори на оксамит або інші щільніші матеріали, які можуть допомогти блокувати холодне повітря, що надходить через вікна, зменшуючи втрати тепла.

Перевірте систему опалення

Перед тим, як розпочати опалювальний сезон, переконайтеся, що ваш котел, піч чи інша система справні. Якщо ви не в змозі зробити це самотужки, найкраще викликати спеціаліста.

Источник материала
loader
loader