Дострибався: Каліфорнія "покарала" Маска за брехливі твіти
Дострибався: Каліфорнія "покарала" Маска за брехливі твіти

Дострибався: Каліфорнія "покарала" Маска за брехливі твіти

Твіти Ілона Маска про президентські вибори в США та поширення неправди про ураган "Хелен" ставлять під загрозу його здатність запускати ракети з космодрому в Каліфорнії. Про це пише Politico.

Урядова комісія Каліфорнії в четвер відхилила план щодо надання SpaceX дозволу запускати до 50 ракет на рік з бази ВПС Ванденберг в окрузі Санта-Барбара. План відхилили через побоювання, що всі запуски SpaceX вважатимуться військовою діяльністю, захищаючи компанію від необхідності отримувати власні дозволи, навіть якщо військові корисні вантажі не будуть на борту ракет.

"Я вважаю, що Космічним силам не вдалося довести, що SpaceX є частиною федерального уряду, частиною нашої оборони", — сказала комісар Дайна Бочко.

Як зазначає Politico, каліфорнійська влада і без того не в захваті від активності Космічних сил ВПС США через шкоду для довкілля. А політична активність Ілона Маска останнього часу лише додатково роздратувала місцевих чиновників.

"Ілон Маск стрибає по країні, вкидає та твітує політичну брехню та атакує FEMA (Міністерство з надзвичайних ситуацій – УНІАН), водночас заявляючи про своє бажання допомогти жертвам урагану за допомогою безкоштовного доступу Starlink до Інтернету", — заявила комісар Гретхен Ньюсом.

Источник материала
loader
loader