Тарас Чмут, Миколай Сєрга й Еліна Світоліна розповідають про реальні будні волонтерів і фондів у подкасті «Варті»
Тарас Чмут, Миколай Сєрга й Еліна Світоліна розповідають про реальні будні волонтерів і фондів у подкасті «Варті»

Тарас Чмут, Миколай Сєрга й Еліна Світоліна розповідають про реальні будні волонтерів і фондів у подкасті «Варті»

Подкаст «Варті» є продовженням щорічної відзнаки, якою Нова пошта вшановує українських волонтерів за їхній внесок у підтримку суспільства та фронту

Подкаст «Варті» — перший майданчик, де волонтери у відкритому діалозі з бізнесом обмінюються інсайтами, актуальними проблемами і разом шукають шляхи їх вирішення. Серед гостей — представники найпотужніших українських благодійних фондів і організацій, які допомагають цивільним і військовим, повідомили автори подкасту. 

Українські волонтери — незламні люди, які, попри нестачу ресурсів, втому та інші труднощі продовжують допомагати кожному, хто цього потребує. Їхня колосальна робота часто прихована за звітами про куплені автівки, доставлені на передову ліки чи фото евакуйованих тварин.

У 2014 році Нова пошта запустила «Гуманітарну Нову пошту» — проєкт, завдяки якому волонтери можуть безкоштовно доставляти допомогу, а заощаджені на логістиці кошти спрямовувати на речі, які рятують життя. Зараз, коли війна все ще триває, підтримка волонтерів дуже важлива. Щоб подякувати та дати новий поштовх їхній роботі, створили подкаст «Варті».

«Ми хочемо допомогти волонтерам знаходити нові можливості, обмінюватися знаннями та досвідом, а також разом із бізнесом вирішувати актуальні проблеми. Це не лише визнання для тих, хто працює без відпочинку задля перемоги України, але й підтримка нових ідей та проєктів, які допомагають суспільству. Вони варті того, щоб про них знали якомога більше людей», — говорить Олена Плахова, директорка з управління репутацією Нової пошти і ведуча подкасту.

Проєкт стартував з епізоду за участю Тараса Чмута, голови фонду «Повернись живим». У розмові Тарас поділився тим, як за 10 років війни еволюціонувало волонтерство, розповів про моменти, коли навіть мільярди на рахунках не мають значення, про співпрацю з військовими та унікальні українські розробки, що рятують життя. А також на прикладі Фонду пояснив, чому прозора звітність — це не формальність, а ключ до довіри та успіху будь-якої благодійної організації.

Майбутні гості — волонтери різних напрямків: допомога військовим, дітям, внутрішньо переміщеним особам, тваринам, власники соціальних підприємств. Серед них: Ксенія Драганюк (ГО «Землячки»), Леся Литвинова (БФ «Свої»), Марічка Тодорчук (БФ «Клуб добродіїв»), Миколай Сєрга («Культурний десант»), Еліна Світоліна (БФ «Svitolina Foundation»), Женя Вольнов («ДрукАрмія»), Владислав Малащенко (Good Bread From Good People) та інші.

Подкаст «Варті» є продовженням щорічної відзнаки, якою Нова пошта вшановує українських волонтерів за їхній внесок у підтримку суспільства та фронту.

Подкаст доступний для перегляду та прослуховування на YouTube, Spotify, Apple Podcasts і виходитиме щочетверга. У першому сезоні заплановано 12 епізодів.

Фото: пресслужби Нової Пошти

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader