У Молодому театрі покажуть прем’єру дитячої вистави «Мотанка»
У Молодому театрі покажуть прем’єру дитячої вистави «Мотанка»

У Молодому театрі покажуть прем’єру дитячої вистави «Мотанка»

У Київському національному академічному Молодому театрі відбудеться прем’єра дитячої танцювальної вистави «Мотанка», створеної режисеркою Оленою Коляденко.

Прем’єрні покази заплановано на 2 та 3 листопада, повідомляє Укрінформ.

У Молодому театрі покажуть прем’єру дитячої вистави «Мотанка» - Фото 1

«Це перше в Україні шоу, де діти самі стають творцями історії, вшановуючи українські традиції через мистецтво танцю. Лялька-мотанка, яка колись була оберегом у кожній українській родині, у новій виставі оживає на сцені, передаючи сучасному поколінню важливі цінності», – розповіли творці проєкту «Мотанка».

За словами режисерки-постановниці Олени Коляденко, для неї особисто робота з дітьми, особливо зараз, під час війни, здається важливою і необхідною діяльністю. «Наша вистава – така світла, наповнена добром, мріями, дівочою енергією – адже в спектаклі танцюють самі дівчата. Ви просто повинні побачити, з якою віддачею ці талановиті діти танцюють на сцені, як у них горять очі, як вони перевтілюються в образи. Те, що роблять ці дітина сцені, точно несе світло! І вони самі це знають та вірять у це. Ну і, звісно, не без чар Мотанки!» – поділилася Коляденко.

Над створенням вистави працює команда українських хореографів: Констянтин Гордієнко, Олексій Базела та Ігор Кулешин. У «Мотанці» беруть участь понад 40 учнів Новопечерської школи. Наймолодшій учасниці 6 років, а найстаршій – 18. Для проєкту створили костюми, що відображають українські традиції через сучасний дизайн, а також унікальні декорації, які занурюють глядачів у чарівний світ вистави.

«Дитинство не можна поставити на паузу. Для нас цей проєкт – ще одна можливість попри всі труднощі подарувати нашим дітям щасливе дитинство. Його цінність полягає в тому, що для дітей України це шанс відвідати концерт, побачити таких самих дітей, як вони, та зануритися в атмосферу казки. Для дітей, які готують шоу, – це професійний розвиток і можливість творити навіть в умовах війни, а також проявити свою активну позицію, допомагаючи іншим дітям та збираючи кошти на благодійність», – зазначила засновниця Новопечерської школи у Києві Зоя Литвин.

Як повідомляв Укрінформ, Київський академічний театр ляльок вводить у репертуар на постійній основі вистави, адаптовані для глядачів з порушеннями слуху.

Фото надані командою проєкту «Мотанка»

Источник материала
loader